INSIDER

Mindenkit átvert a győri családirtó – elképesztő részletek

Tudatosan jó apának hazudta magát, olyannak, aki él-hal a gyermekeiért, de a szakértő szerint valójában mindvégig bosszút akart állni a volt feleségén, Annamárián H. Gábor, aki bestiálisan meggyilkolta két gyermekét a hétvégén Győrött. A férfi a legkisebb lányát életben hagyta, majd önmagával végzett: szolgálati lakása közös mosdójában felakasztotta magát.
  • Szerző: Ripost

„Hogy fordulhatott elő, hogy felügyelet nélkül együtt lehetett a gyermekeivel?” Ezt kérdezi mindenki, amióta kiderült: H. Gábor, a kalapácsos ámokfutó, aki a felesége elleni gyilkossági kísérlet miatt ült idáig, a láthatáson megölte háromból két gyermekét, majd felakasztotta magát. A kis lakásban ott volt a kislánya

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szakvélemények szerint gondoskodó, jó apa volt

Pedig a férfiról készült pszichológiai szakvélemények mindegyike azt mondta: gondoskodó, jó apa, és az ő esetében nem fordulhat elő bűnismétlés. A gyerekek még rendszeresen látogatták is a börtönben, volt felesége pedig mindenben kiállt mellette – annak ellenére is, hogy a férje 4 éve álmában brutálisan meg akarta gyilkolni, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Fotó: 112press.hu

A kriminál-pszichológus szerint a férfi éveken át mindenkit megtévesztett, és végig csak egy dolog vezérelte: a bosszú.

A tárgyalás alatt kibékült a feleségével

H. Gábor és felesége, Annamária kapcsolata az alkoholizáló férj és az asszony külső kapcsolatai miatt romlott meg még 2015-ben. Veszekedéseiknek három gyermekük: a nő előző kapcsolatából született Liliána, és a két közös csemete, Márk és Léna is rendszeresen tanúja volt. 2016. májusában azonban elborult Gábor agya: egy estén egy kalapáccsal és egy papírvágó szikével megpróbálta megölni Annamáriát.

Fotó: 112press.hu

A gyilkossági kísérlet után elszökött, és öngyilkos akart lenni. Tettéért 5 év fegyházat kapott, ám mindenki legnagyobb meglepetésére még a bírósági tárgyalás alatt kibékült az asszonnyal, aki kiállt mellette. Igaz, a válópert azért beadták, és 2019 nyarán, a férfi börtönbüntetése alatt felbontották a házasságukat.

Elvették volna tőle a gyerekfelügyelet jogát – de az asszony kiállt mellette

Az ügyészség akkor indítványozta H. Gábor szülői felügyeletének megszüntetését, ám az eljárás során maga a volt feleség állt ki mellette.

„Érzelmileg kötődik a gyermekeihez, a gyermekek életében születésüktől aktívan részt vett. Kötődése őszinteségét illetően kétségek nem mutatkoztak. Az apa személyiségében jelenleg olyan kóros vonások, amelyek a szülői szerepben való helytállásra őt alkalmatlanná tennék, nem mutatkoznak. Jövőképe pozitív, optimista. Szülői felelősségét hangsúlyozza. Alperes feltehetően szabadulása után mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy gyermekeit kárpótolja és szeretettel foglalkozik velük. A szülők és a gyermekek valamennyien arra vágynak, hogy működőképes kapcsolattartás legyen az apa és a gyermekek között” – állt a pszichológusi szakértői véleményben, melyet a Szombathelyi Törvényszék hozott nyilvánosságra.

 

Éveken át minden szakértőt átvert

Egy másik szakértői vélemény feketén-fehéren kijelenti: nem áll fenn nála a bűnismétlés veszélye. A Szombathelyi Járásbíróság több tanút is meghallgatott, akik egybehangzóan állították: Gábor nagyon jó apa, a gyermekek szorosan kötődtek hozzá. Ugyanilyen tartalmú volt a gyermekekkel kapcsolatban készült pedagógiai jellemzés is. A börtönévek alatt jó kapcsolatban volt a családjával, az asszony és a gyermekek havonta látogatták őt, küldtek neki csomagot.

 

Az anya maga vitte hozzá a gyerekeket hétvégére

2019 szeptemberében helyezték feltételes szabadlábra, tudomásunk szerint a Büntetés-végrehajtás javaslata ellenére. Liliána, Márk és Léna láthatáson voltak nála, az anyjuk pénteken este maga vitte őket oda. Vasárnap délután azonban, amikor értük ment, csak a legkisebb gyermekét találta életben, aki az ablakon keresztül kétségbeesetten panaszolta, hogy a testvérei csak fekszenek az ágyban, nem mozdulnak. Úgy tudjuk, Gábor megfojtotta őket, majd önmagával is végzett: a közös mosdóban felakasztotta magát.

Fotó: police.hu

„Úgy gondolom, tettét a bosszú motiválta. A jó magaviselet, a családcentrikusság csak manipuláció volt, egy cél vezérelte: hogy bosszút álljon az asszonyon, aki megcsalta őt” – jelentette ki Végh József kriminálpszichológus. „A legkisebb lánynál már „elfáradhatott a dühe”, illetve lehetséges, hogy hozzá kötődött a legjobban, ezért nem bántotta. Inkább magával végzett.”

Fotó: police.hu

A kislányt kórházba szállították, és azóta pszichológusok foglalkoznak vele. Végh József szerint hosszú és nehéz terápiára lesz szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a vele történteket. Az anyuka, Annamária érthető módon szintén romokban van: megtaláltuk a család tagjait, de a gyászukra való tekintettel nem szerettek volna nyilatkozni.

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről is hívható, mindkettőről ingyenes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?