INSIDER

Mint egy brutális akciófilm: fél perc alatt kirámolták a veszprémi ékszerboltot

Mindössze 35 másodperc alatt rommá törték a boltot és mindent elvittek a rablók.
  • Szerző: Ripost

Minden ékszerboltos legszörnyűbb rémálma vált borzalmas valósággá szerdán délután egy veszprémi ékszerész számára: zárás előtt nem sokkal ugyanis hat, járványügyi védőmaszkot és szemükbe húzott sapkát viselő bandatag rohanta meg az üzletet. Nem kérdeztek és nem szóltak, hanem hatalmas betontörő kalapácsaikkal nekiestek az üvegvitrineknek, majd az ékszereket egy zsákba söpörték, és elmenekültek.

A Borsnak egy, az esetet karnyújtásnyi távolságból átélő szemtanú azt mondta, olyan volt, mintha egy brutális akciófilmbe csöppent volna:

„Zárás előtt nem sokkal történt. Először fel sem tűnt a hat maszkos, hiszen már mindenkin az van. Aztán már csak a csörömpölő hangot hallottuk, de még akkor is azt hittük, hogy eldőltek az üvegtáblák” – mesélte a fiatal nő, aki nem hitt a szemének, amikor az embertelen pusztítást meglátta.

„Pár másodperc múlva már rohantak is ki a maszkos férfiak, zsákokkal a kezükben, gyalog. Készülhettek, mert a fotocellás ajtó már előre ki volt támasztva. Ilyet még filmekben sem láttam soha, nemhogy élőben, szó szerint rommá törték a boltot pillanatok alatt” – tette hozzá.

Az egyik szomszédos bolt biztonsági őre is csak nézett, mint a moziban.

„Mire felfogtuk, mi történt, már el is rohantak, és csak azt a tornádószerű pusztítást hagyták maguk mögött. Az élelmiszerbolt biztonsági őre is csak az üzlet rácsát tudta lerántani, hogy az ő vásárlóikat védje” – mondta.

A férfiak ezután gyalog, az üzletház mögötti erdőbe menekültek, és nyomuk veszett. A rendőrök nagy erőkkel keresik őket. Az erdőt rögtön körbezárták, a kifelé vezető utakon pedig minden kocsit átnéztek.

Az ékszerbolt tulajdonosa a Borsnak elmondta: valóban villámgyorsan történt minden.

„Alig 35 másodpercig tartott, az ajtót husángokkal reteszelték ki, hogy még hamarabb menekülhessenek” – mondta Kaufman Ágnes. A pultban társa, Róbert állt, aki az eset során könnyebben sérült. Róbert volt az egyetlen, aki nem ijedt meg és ellentámadásba lendült.

„Látszott, hogy nem számítottak ellenállásra„ – folytatta Ágnes. Róbert egy hirdetőtáblát kapott fel, és nekikment. Szerencsére csak könnyebben sérült, a szája repedt fel” – mesélte.

Ágnes bízik abban, hogy a rablók nem tudnak túladni a zsákmányon. A szakma összezár, nehéz értékesíteni az elvitt aranyat.

A pontos kárról a rendőrség kérésére a tulajdonos nem beszélhetett, de mivel a támadók az egész boltot kipucolták, valószínűleg több millió forint az ékszerbolt vesztesége.

És ezeket olvastad már?