INSIDER

Most jött: kiengedték az előzetesből a Viking kapitányát

A Hableány szerencsétlenségét okozó férfit újra kiengedték az előzetesből, de budapesti tartózkodási helyét nem hagyhatja el.
  • Szerző: Ripost

Szabadlábra helyezték a Viking kapitányát. A nyomozási bíró helyben hagyta Jurij C. védőjének indítványát, és pénteken szabadlábra helyezte a Viking Sigyn kapitányát – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bíró az ukrán férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy a férfi nem hagyhatja el majd a kijelölt budapesti lakcímét. Ezt a kapitány ügyvédje megerősítette.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsította meg a nyomozó hatóság. Június 1-jén letartóztatták, a bíróság azonban lehetővé tette, hogy 15 millió forint óvadék ellenében Budapest területén bűnügyi felügyelet alá kerüljön nyomkövető eszköz alkalmazásával. A legfőbb ügyész azonban a Kúriához fordult, és a legfelsőbb bírói fórum kimondta: törvénysértő volt az óvadék engedélyezése. Július 31-én – miután segítségnyújtás 35 rendbeli elmulasztásával is meggyanúsították – a bíróság ismét elrendelte az ukrán kapitány letartóztatását. Ma újra újra bűnügyi felügyelet alá került.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval.

A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?