INSIDER

Most közölték: a szétválasztott sziámi ikerpár másik tagja, Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét

A 33 órás maratoni végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét.
  • Szerző: Ripost

A speciális vírusos láz után – amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – immáron mindkettejük állapota stabil. Rukaya kinyitotta a szemét ma, míg testvére, Rabeya már egész mondatokban beszél és szájon át étkezik. Sőt, édesanyjuk is ölbe veheti már – írta a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Képünkön bal oldalán Rabeya mosolyog, jobbra pedig Rukaya látható, miután önállóan kinyitotta a szemét. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vezető orvosai – Dr. Pataki Gergely, a szétválasztó műtétsorozat fő koordinátora, a végső szétválasztást vezető Dr. Csókay András, és az aneszteziológiai team vezetője, Dr. Csapody Marcell – augusztus 18-án érkeztek vissza Bangladesből, és még aznap sajtótájékoztató keretein belül informálták a média képviselőin keresztül a hazai érdeklődőket a több mint másfél éve tartó “Operation Freedom” eddigi mérföldköveiről az ikrek jelenlegi státuszáról a Szent János Kórházban.

„Rabeya és Rukaya állapotából előreláthatólag 3-6 hét múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni” – mondták.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?