INSIDER

Most valóban érdemes itthon nyaralni: meglepően olcsó a Balaton!

Idén nyáron biztosan nem érdemes külföldön nyaralni. Az első nyári hétvégén a Ripost munkatársai ellátogattak a Balatonra. A víz kristálytiszta, a lángos a közösségi oldalakon terjedő rémhírekkel szemben 500-600 forint körül van. Mi kell még? Nekünk igenis a Balaton lehet idén a Riviéra!
  • Szerző: Ripost

Végre felébredt a Balaton téli álmából. A külföldi utak a járvány miatt még mindig bizonytalanok, de pánikra semmi ok, hiszen belföldön is találhatunk gyönyörű nyaralóhelyeket, ráadásul idén a munkáltatók több pénzt tölthettek fel a munkavállalók SZÉP kártyáira.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elmúlt hétvégén még csak kevesek napfürdőztek, vagy mártóztak meg a hideg vízben. Az viszont látszik, hogy kellően ügyelnek a távolságtartás szabályaira. A napozóágyakat például elég messze helyezték el egymástól, és folyamatosan fertőtlenítenek. Fürdőző még nem sok van, de a parti sétányokon már tömegek korzóznak.

Fotó: Markovics Gábor

Nem emeltek árat a büfések

Többen láthatták az interneten azt a fotót, amely állítólag egy balatoni büfénél készült, és a sima lángos 1000 forintba kerül, de ha már sajtot és tejfölt is kérünk rá, az 1600! Valóban megdöbbentő, ám a tapasztalatai szerint ez álhír lehet, de legalábbis nem jellemző, ugyanis sem Siófokon, sem Zamárdiban nem tapasztaltunk ilyen árakat.

Fotó: Markovics Gábor

A sima lángos a tavalyi árakhoz hasonlóan idén is 550- 700 forintba kerül, természetesen az extra feltétekért továbbra is plusz pénzt kell fizetni, de van ahol még ez sem haladja meg az 1000 forintot – nem hogy a neten terjedő 1600-at.

Olcsóbb Siófok, mint Budapest

Meglepő, de sok esetben azt tapasztaltuk, hogy igen! Legalábbis ami az étkezést illeti: az egytál ételek, a tészták, de a gyros és a gyros-tálak is jellemzően olcsóbbak, mint amit a fővárosban tapasztalhatunk. Sőt, kijelenthetjük, hogy nagyjából 1000 forintból jól lehet lakni, ráadásul hatalmas adagot adnak!

Fotó: Markovics Gábor

A palacsinták ára nemhogy nem emelkedett, hanem még csökkent is. Tavaly 250- 300 forintot fizettünk egy darabért, ezt idén már 200 forintért megkaphatjuk, a hekk halból továbbra is 50 forint egy dkg.

A hamburger árak is hasonlóan alakulnak: idén hódítanak a cheese burgerek, és a dupla hambik, ezeket nagyjából 1000 forintért vásárolhatjuk meg, de meglehetősen kiadósak.

Bizonytalanok az idei szezon miatt a vállalkozók

Több vendéglátó helyen is érdeklődtünk, mi az oka, hogy nem emeltek árakat. Legtöbben azt mondták, a járvány és az időjárás miatt bizonytalan az idei szezon, gyakorlatilag minden vendég számít, így semmiképp sem szeretnék kockáztatni a forgalmat.

– Igaz még nem kezdődött el az igazi szezon, ami csak június közepén szokott beindulni, de egyelőre az időjárás sem a legkedvezőbb, sok az eső, hűvös van, hideg a tó. Egyrészt tartunk tőle, hogy ez a nyár ilyen lesz, másrészt túl sok turistával nem számolunk a járvány miatt, a magyaroknál meg azt tapasztaljuk, hogy még mindig félnek a vírustól – mondta el nak Rita, az egyik étterem pultosa, aki azonban azt is hozzátette: remélik, hogy mindezek ellenére jó nyaruk lesz.

A turisták nagyon örülnek végre a szabadságnak és a barátságos áraknak

Anna
Fotó: Ripost

– Négy napra jöttünk le Pestről ide Siófokra pihenni. Már nagyon hiányoztak a finom ételek és az italok, nem is drágák. Nagyon jól érezzük magunkat – mesélte a nak Anna, barátnője, Szonja pedig hozzátette:

Szonja
Fotó: Ripost

Elég volt már ebből a sok stresszből, ami a karantén alatt ért minket. Végre itt lehetünk újra a Balcsinál és élvezhetjük a jó időt. Jó itt pihenni, már a vírustól sem tartok. És tök jók az árak is.

Imre
Fotó: Ripost

– Kalocsai vagyok, idén most jöttünk le először a Balatonra. Szeretem Siófokot, egy hétig pihenünk most itt. Jó, hogy nincs még nagy tömeg – mondta Imre, aki a párjával sétált a siófoki korzón.

Anita és Csaba
Fotó: Ripost

– Rettentően hiányzott már a nyüzsgés, a zsongás. Még nem az igazi arcát mutatja Siófok, de később biztos beindul az élet rendesen. Most még csak a hétvégére ugrottunk le ide egy kicsit kikapcsolódni – emelte ki kollégánknak Anita és Csaba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?