INSIDER

Mozgás a karanténban: óriási siker a Tornázz a plüssöddel! akció – videó

A gyerekeknek kell a mozgás, akkor is, ha nem mennek oviba, iskolába, és nem futkároznak együtt a barátaikkal. A bezártságban ezt nehéz megoldani, pedig az energiáikat le kell kötni. Erre kínál megoldást Vidovszky Sára gyógytornász, aki a Bethesda Gyermekkórházban dolgozik, ám most 3 gyermekével gyesen otthon van.
címkék:

Ő tudja igazán, hogy milyen egy izgága gyerkőccel, videóiban is vele együtt tornáznak a gyermekei, nem is akárhogy. Azt találta ki, hogy a kicsik is jobban élvezik a mozgást, ha plüssökkel kell elvégezni a gyakorlatsort – az elképzelése beigazolódott. A picik imádják az egy hónapja rendszeresen készülő videókat, és várják az újabb részeket, amelyekben más és más plüssállat jelenik meg. Már a 22. résznél tartanak az apróságok nagy örömére, akikből már igazi rajongótábor alakult ki.

Fotó: Ripost

„Gyógytornászként és háromgyerekes anyaként aggasztott, hogy mi lesz a gyerekekkel, ha bezárjuk őket a négy fal közé és nem mozognak. Az egészségünk megőrzéséhez muszáj mozogni! A tananyag online érkezik, sokkal többet ülnek a számítógép előtt a gyerekek, de sokkal kevesebbet mozognak. Szerettem volna ebben segíteni az ingyenes tornákkal. Emellett szeretném a szülőket arra a napi 20 percre tehermentesíteni, amíg a lurkók velem tornáznak. Nagycsaládos anyaként tudom, hogy ez milyen jól tud jönni!„ – mondja Sára a nak.

Fotó: Ripost

„Rengeteg pozitív visszajelzést kapok. Nemcsak szülőktől, hanem pedagógusoktól, gyógypedagógusoktól, gyógytornász kollégáktól is. Több mint 180 iskola és óvoda csatlakozott már a Tornázz a plüssöddel! kezdeményezéshez. Minden rész elején 2-2 ovinak és sulinak köszönünk név szerint. Van aki azért hálás, hogy van ideje megfőzni egy gyors ebédet, vagy meginni nyugodtan egy kávét. Van olyan, akinek a gyereke rendszeresen tornázik és már most látja a fejlődést, hogy mennyivel jobban megy a gyermekének a torna. Vannak szülők, családok akik közös programként együtt tornáznak a gyerekekkel. Van olyan csemete, aki miattam szeretne gyógytornász lenni, ha nagy lesz. A pedagógusoknak pedig a mindennapos testnevelés megoldásában tudok segíteni ebben a rendkívüli helyzetben. De azt szeretném hangsúlyozni, hogy a tornáim alapvetően egészséges gyerekeknek készülnek, nem helyettesítik a gyógytorna-kezelést!”

címkék:
És ezeket olvastad már?