Létrehozva: 2020.12.07.

Müller Cecília: hamarosan indul a vakcinainfo.gov.hu

December 7-én is megtartotta sajtótájékoztatóját az Operatív törzs.

Dr. György István a célzott csoportos tesztelés második hetének eredményeiről számolt be. Mint közölte 1077 mintavevő csapat végezte el a tesztelést.

Az elmúlt héten a bölcsődei dolgozók között 117 személy lett pozitív, óvodában 697 fertőzöttet találtak, még az iskolákban 1542. 63,3 százalékos volt a részvétel. 1,98 százalékos volt összességében a pozitivitási arány. Összesen 367 ezer tesztet végeztek el a két hét alatt.

A következő héten, azon dolgozók kerülnek tesztelésre, akik a kormány hivatalokban ügyfelekkel találkoznak. Jelenleg 3500 közigazgatási alkalmazottat tesztelnek. A tesztelés továbbra is ingyenes és önkéntes alapú.

Fotó: YouTube / M1

Dr. Müller Cecília közölte: 3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881. 7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen.

Az országos tisztifőorvos kérte, akik a tesztelés során pozitívnak bizonyulnak különítsék el magukat, ne várják meg a hatósági intézkedést, értesítést. Bármilyen tünet tapasztalása esetén mindenki maradjon otthon!

A kórházaink terhelése nem csökken, de a gyógyultak száma szépen növekszik. Összesen több mint 2 millió tesztet végeztek el eddig. Felhívta a figyelmet, hogy mindenki tartsa be a szabályokat.

Az Operatív törzs ülésén döntöttek a karácsonyi időszakot érintő változásokról, ígérte erről a miniszterelnök fog tájékoztatást adni a hétfői nap folyamán. Ezt már Orbán Viktor is jelezte Facebook oldalán.

 

COVID 2/27. Döntések hamarosan // Decisions coming soon! Közzétette: Orbán Viktor2020. december 7., hétfő

 

 

 

Müller Cecília hozzátette, hamarosan indul a vakcinainfo.gov.hu. Az oldalon nem csak jelentkezni lehet majd a védőoltásra, hanem számos hasznos információt is tartalmazni fog a vakcinákról. A napokban kapják majd kézhez a 60 év felettiek Müller Cecília levelét.

Létre fognak hozni egy sorrendet, hogy mindenki megkapja az oltást. Amíg vakcina nem áll rendelkezésre, addig is a tisztifőorvos kérte, tartsuk be a higiénés szabályokat.

Budapest, 2020. június 17.
Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A szót Kiss Róbert vette át, közölte: az elmúlt hétvégén 886 személy ellen kellett intézkedniük a rendőröknek a szájmaszk viselés szabályának megszegése miatt. A rendőr alezredes közölte, hogy 31 százalékos emelkedés volt a korábbi hétvégéhez képest. 1361 fő szegte meg a kijárási tilalmat.

Újságírói kérdésekre megválaszolták:

- Természetesen be lehet engedni a kéményseprőt a házba, persze személyes érintkezés és a szabályok betartása mellett. Utána érdemes alaposan lefertőtleníteni az érintett területet és kiszellőztetni.

- A rendőrök méltányosságot alkalmazhatnak néhány indokolt esetben a kijárási tilalmat megszegőkkel szemben.

Újabb vakcina dokumentációja érkezik

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a kéményseprőknek maszkot kell viselniük, és aki fogadja őket, az is viseljen maszkot és tartson megfelelő távolságot. A távolságtartást be kell tartani. A távozása után pedig szellőztessünk – mondta.

Még a héten az egyik kínai vakcina dokumentációja megérkezik Magyarországra - mondta kérdésre Müller Cecília. Ami elérhető vakcina lesz a világban, annak a gyártójával tárgyal az ország. Minden bizonnyal egyszerre több vakcina lesz Magyarországon a jövő év első negyedévében – mondta az országos tisztifőorvos.

Folytatódik a tesztelés

Müller Cecília országos tisztifőorvos megköszönte mindenkinek a tesztelésben való részvételt. „A feladataink napról napra csak nőnek„ – hangsúlyozta. Hozzátette, folytatódik a tesztelés a közigazgatásban, és bízik benne, hogy a pozitív személyek kiemelésével lehet fékezni a járvány terjedését. Továbbra is cél az, hogy aki bármilyen tünetet észlel magán, maradjon otthon.

Minden erőnkkel azon legyünk, hogy a lappangófázisban lévő betegséget ne tudjuk továbbadni. Továbbra is a háziorvos menedzseli le a betegséget, kivéve, ha azonnali kórházi segítségre van szükség. Nő a gyógyultak száma is, a fertőzöttek nagy részénél enyhe lefolyású a betegség – mondta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen Magyar Péter mellett tüntetőket!

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin