INSIDER

Müller Cecília: csökkenti a fertőzöttség időtartamát ez a gyógyszer

A Kínából érkezett gyógyszerekről beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos.
  • Szerző: Ripost

„Azon négy ország között vagyunk, akiknek Kína adott a favipiravir hatóanyagú szerből 400 ezer darabot. Ez jelentősen csökkenti a fertőzöttség időtartamát és javítja a tüdő állapotát„ – mondta a sajtótájékoztatón Müller Cecília.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Magyar Nemzet

Akiknél alkalmazták, 4 napig voltak pozitívak, akiknél nem, azok 11 napig. Ez egy ismert japán gyógyszer, melyet több esetben, például az ebolánál is alkalmaztak. A kapott gyógyszert eltárolták Magyarországon, az engedélyeztetése folyamatban van – tette hozzá az országos tiszti főorvos.

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat – hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos, hozzátéve: a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély, hogy bárki megfertőződjön.

A fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti. Az agglomerációval együtt nézve a fertőzöttek több mint 60 százaléka ebben a térségben van – közölte, kiemelve: ha ez a tendencia folytatódik, Budapest góccá válhat.

Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet a szociális intézmények dolgozóinak, fenntartóinak felelősségére, s kérte a szigorított korlátozások fokozott betartását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?