INSIDER

Nagyon bejött a magyar szitkozódás a tengerparti árusnak

Újabb görögországi, magyarok által kedvelt üdülőfaluban bukkant fel az a tengerparti fánkárus, aki ütős, "Kib*szott finom a fánk" feliratú reklámpólója miatt a magyar turisták kedvence lett. A Ripost összegyûjtötte a férfit övező mítoszokat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Finom homokos görög tengerpart, lassan mélyülő víz és persze rengeteg magyar. A Khalkidiki félszigeten található Szárti kedvelt úti cél, ráadásul a Facebookra feltöltött fotók szerint oda tette át székhelyét a sokáig az Olümposz közeli Parálián dolgozó tengerparti fánkárust, akit a „Kib*szott finom a fánk” póló felirata és gyakran harsogott mondata tett ismertté. Az internetet ellepték a róla és vele készült fotók, videók, a bejegyzések alapján azonban úgy tűnik, valójában senki sem tudja, ki ő…

Többen is azt rebesgetik, hogy egy Jorgosz nevű görög férfiról van szó…

Évekkel ezelőtt egy ismerősöm mondta neki ezt a mondatot, de azt is elmondta neki, hogy ez egy káromkodás, de biztosan nagy sikere lesz vele.

Ezután már úgy árulta Jorgosz a lukumát, hogy közben ezt a mondatot kiabálta. A következő évben pedig a póló is elkészült.” – szól egy bejegyzés.

Egy másik hozzászóló azt írja:

Õ mondta, hogy a magyar barátnőjétől kapta, s nem tudta, hogy mit jelent. Azóta meg rájött, hogy jó poén.

Volt, aki a képet látva megjegyezte:

Vele mi is találkoztunk Görögországban. Semmi se tud magyarul, csak azt kiabálja, hogy kib*szott finom a fánk.

Másutt viszont ezt olvasni:

 A barátnőm találkozott vele Görögországban. Próbálta előadni, hogy ő görög és megtanult magyarul.

Erre a barátnőm: Engem nem etetsz be, tiszta szabolcsi tájszólással beszélsz. Erre a pasas: Jó, lebuktam, itt van néhány fánk ingyen, csak pszt...” – írta egy magyar lány.

A Facebookon keringő képek szerint többféle póló is készült, melyek különböző színben és betűtípussal hirdetik a védjegyszerű feliratot. A fotók alapján a fickó kezében tartott tálcán is hol kicsi, gömbölyű, pálcikára tűzdelt, hol klasszikus fánkok sorakoznak.

A szinte kivétel nélkül kalapban és napszemüvegben sétálgató árus nem sokat mutat az arcából, így egyesekben felmerült a gyanú, hogy nem is egy, hanem több személyről van szó. Vagyis, nem kizárt, hogy a frappáns ötlet alapján egy egész hálózat kezd kibontakozni. Egy biztos, a portékáját a legtöbb magyar dicséri, s elismerően ismétli a lassan szállóigévé váló mondatot.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?