INSIDER

„Nagyon gyorsan elmerültek„ – százezrekkel a zsebében fulladt a Dunába a pecás

Nagyszerű kikapcsolódásnak indult, de borzasztó tragédiába torkollott két jó barát szerda délutáni pecázása. A partról a szemtanúk megdöbbenve figyelték az eseményeket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Bors értesülései szerint egy 61 éves férfi és a társa Vác közelében a Dunán tartózkodtak, amikor a nem túl jó állapotban lévő csónakjuk váratlanul felborult. Az egyiküket még élve ki tudták menteni, a másikuk sajnos már csak holtan került elő. Rengeteg pénzzel a zsebében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Nagyjából egy kilométerre lehettem a parton, amikor a baleset történt, így esélyem sem volt rá, hogy segítsek. Nagyon gyorsan elmerültek, de egy kajakos még időben érkezett és sikeresen kimentette az egyiküket. A 61 éves csónaktulajdonost elsodorta a folyó, a rendőrök csak jóval lejjebb tudták kihúzni a vízből„ – mesélte Tolnay Zoltán, aki éppen a váci kompon teljesített szolgálatot.

Tolnay Zoltán
Fotó: Bors

Miután az áldozatot a rendőrök kimentették a vízből, visszavitték a Váccal szemköz­ti tahitótfalui kompkikötőhöz. Egyelőre nem tudni, hogy mitől borultak fel a csónakkal, arról viszont többen is beszéltek a Borsnak, hogy a Duna azon szakasza a kiszámíthatatlan áramlatok miatt nagyon veszélyes.

Fotó: Bors

A BRFK szerint délután negyed egykor érkezett bejelentés hozzájuk arról, hogy a Dunán két férfi felborult egy kenuval. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság két hajóval azonnal a helyszínre indult. Az elmerült férfit félórával később találták meg három kilométerre a vízben, beemelték a hajóba és megkezdték az újraélesztését, de már nem tudtak segíteni rajta. Az Országos Mentőszolgálat közölte: a helyszínre riasztott mentők két férfi ellátásában vettek részt, az egyik férfit a helyszíni ellátást követően stabil állapotban kórházba szállították, míg a másik férfi életét sajnos nem lehetett megmenteni.

Az elhunyt férfi holttestét a családja azonosította. A felesége mellett a lánya és a veje is a helyszínre érkezett. Érdekes, hogy az elhunyt férfinál állítólag több százezer forintot találtak, amit a holtteste mellé terítettek ki a rendőrök.

A BRFK az esettel összefüggésben vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt rendelt el nyomozást.

címkék:
És ezeket olvastad már?