INSIDER

„Marad a mérhetetlen fájdalom és az űr„ – megtörte a csendet a halálra gázolt fiú, Krisztián édesanyja

A Nagyorosziban elgázolt 18 éves Krisztián családja nehéz időszakon megy most keresztül.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a már beszámolt, múlt héten Nagyorosziban halálra gázoltak egy gyalogost a faluban, a vérbe fagyott fiúra egy másik járművezető talált rá. A 18 éves B. Krisztián ekkor még élt, de az életét már nem tudták megmenteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

gyász

Fotó: Pixabay

A Blikk úgy tudja, hogy miután a sofőr elgázolta a fiút, az autót eldugta valahol, ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, csatlakozott a barátnőjéhez, hogy együtt nyaraljanak. A bujkálás nem sikerült igazán jól, a rendőrök szombaton őrizetbe vették a 29 éves gázolót.

Gyászol a falu

Nagyorosziban mindenki jól ismerte Krisztiánt. Az érettségi előtt álló fiatalról senki nem tud egyetlen rossz szót sem mondani, az összetartó közösség egyik legnépszerűbb tagja volt. A baleset helyszínén mécsesek és virágok sorakoznak.

„Ő volt a legilledelmesebb srác az egész környezetemben. Udvarias, tisztelettudó és kedves volt, még az ilyen idős asszonyokkal is elbeszélgetett, mindig megkérdezte, hogy vagyok. Hatalmas veszteség a családján kívül nekünk is, hogy nincs többé„ – gyújtott meg egy gyertyát sírva a hely­béli Mária néni.

Fotó: police.hu

Az édesanya mérhetetlen fájdalma

Krisztián a balesettől mind­össze 150 méterre lakott, édesanyjával, nevelőapjával és kistestvérével.

„Nem lep meg, hogy mindenki csak jót mond Krisztiánról, mert ő tényleg maga volt a jóság. Bennem soha nem lesz annyi elfogadás, segítőkészség, mint amennyi az ő szívé­ben lakozott. A halálakor nem voltunk itthon, a párommal és a kisebb gyermekemmel Erdélyben nyaraltunk. A párom az interneten látta, hogy elgázoltak valakit, de mivel nem a fiam nevét írták, picit megnyugodtam. A társamnak azonban valamiért nagyon rossz érzése volt. Még én nyugtattam, de aztán jött a telefon, hogy mégis őt gázolták halálra. Azonnal autóba ültünk és jöttünk, mint az őrült” – idézte fel a drámai pillanatokat Bea, az anyuka, aki szerint az, aki azonosította elhunyt fiát, rossz nevet mondott, így a rendőség annak a fiúnak az édesanyját értesítette először. „Az az édesanya egy ideig abban a hitben volt, hogy a fia meghalt, majd közölték vele, hogy tévedés történt. Rettentően sajnálom őt is, szörnyű lehet, amin keresztülment, mire kiderült az igazság. Nekünk meg marad a mérhetetlen fájdalom és az űr, amit a fiam hagyott maga után. Nagyon megbízható gyerek volt, ezért is mertem itt hagyni egyedül.„

Úgy volt, hogy Krisztián a Balatonhoz megy a barátaival, csak előtte dolgozik kicsit, hogy legyen pénze. A tragédia előtt Krisztiánéknál buliztak, aztán hazakísérte az egyik barátját, majd hazafelé ütötték el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?