INSIDER

Nálunk biztonságosabbak a szabadulószobák, mint Lengyelországban

Gyászol egész Lengyelország, miután 5 születésnapot ünneplő tinédzser lány halt meg egy szabadulószobában keletkezett tûz miatt. A belügyminiszter utasítást adott, hogy az egész országban ellenőrizzék az ilyen szórakozóhelyeket, és azonnal tûzvédelmi riasztóberendezéseket szereljenek fel ott, ahol nincsenek. 13 szabadulószobát máris bezártak Lengyelországban.
  • Szerző: Ripost

A %% utánanézett, milyenek a magyar szabályok, és megtudtuk: szigorúbbak, mint Lengyelországban, de itt is van veszély, főleg a kisebb helyeken.

„Nincs külön szabadulószobákra vonatkozó tűzvédelmi szabályzat, az általános tűzvédelmi szabályzat vonatkozik ezekre a létesítményekre is "

–tudtuk meg Dóka Imrétől, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjétől. Hozzátette: egyéni tűzvédelmi tervet kell kialakítaniuk az üzemeltetőknek, amit a katasztrófavédelem szakemberei kell hogy jóváhagyjanak. A tűzvédelmi terv betartását gyakran ellenőrzik is, különös tekintettel a menekülőútvonalra. Kiemelte: a rendszeres ellenőrzések célja nem a bírságolás, hanem a biztonság.

Sajnos a magyarországi szabadulószobák közül is sokat kulcsra zárnak játék közben

– tudtuk meg egy neve elhallgatását kérő üzemeltetőtől, aki elárult néhány kulisszatitkot a hasonló szobák működéséről lapunknak. A részletekről, és hogy mit érdemes tenni, ha veszély nélküli kalandra vágyunk, többet megtudhatsz a hétfői napilapból!

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?