INSIDER

Ne bánkódjon, ha nem pont olyan az ajándék, amilyet remélt!

Ma este érdemes mindennek örülni, ami a karácsonyfa alatt van, amit a családtagok ajándékoznak, még akkor is, ha nem sikerült eltalálni a pulcsi fazonját vagy a robotgép színét. Nem ez számít, hanem a szeretet, a jó szándék, amit kifejeztek az ajándékkal.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az ünnepek elteltével azután kiköszörülhetjük a csorbát. A legtöbb kereskedő hajlandó visszacserélni az ajándékot vagy levásárlási lehetőséget biztosítani. Éppen ezért érdemes eltenni a számlákat és jótállási jegyeket.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége arra figyelmeztet, hogy ha egy termék hibás, akkor is meg kell javítania, vagy ha ez nem sikerül, ki kell cserélnie a kereskedőnek, ha az akciós termék volt. Ha az ajándék hibátlan, csak nem tetszik, akkor a kereskedő nem köteles cserélni, de a két ünnep között és január első napjaiban általában rugalmasak. Az online rendelt ajándék a kézhezvételtől számított 14 napon belül indokolás nélkül visszaküldhető, ha bontatlan a csomagolás, és visszakérhető az ára, kivéve néhány terméket, mint például a könyv vagy az egyedi megrendelésre gyártott termék, a csomagolásából kibontott DVD, szoftver.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?