INSIDER

A koronavírus árváinak gyűjt a Neked énekelek, a TV2 adománygyűjtő gálaestje

Stohl András, Till Attila és Várkonyi Andrea a műsorvezetője a TV2 jótékonysági gálaestjének. Minden sms 500 forintot ér.
  • Szerző: Ripost

Elkezdődött a TV2-n a Neked énekelek című műsor, az Áder János és felesége, Herczegh Anita által létrehozott Regőczi István Alapítványnak gyűjtenek adományokat. Az alapítvány a koronavírus-járvány miatt a szüleiket elvesztő gyerekek megsegítését tűzte ki célul.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

LGT-dallal és rengeteg sztárral indult a műsor vasárnap este.

Rögtön az első produkcióval magasra tette a lécet a TV2 koronavírus-árvák megsegítésére szervezett adománygyűjtő műsora, a Neked énekelek: gyakorlatilag egy igazi all-star produkciót kaphattunk, az LGT örök érvényű slágere, a Nem adom fel pedig tökéletes dalválasztásnak bizonyult.

A nagyszabású gálaműsorban a Mintaapák sztárjai közreműködésével Leslie Mandoki, Demjén Ferenc és a Séfek Séfe exkluzív felajánlásaira fogadják a liciteket.

Magyarország legnevesebb előadói álltak színpadra a jó ügy érdekében.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács jóvoltából idén is a 1357-es adományvonalon keresztül tudják a nézők segíteni a rászorulókat. Minden hívás és SMS 500 forinttal segíti az alapítvány munkáját. A bevétel teljes egészében a szervezethez kerül. Az adományvonal nemcsak az adás napján, hanem már május 25-től gyűjtötte a felajánlásokat.

Az adományvonal mellett a TV2 stúdiójában a Mintaapák főszereplői, Kamarás Iván, Makranczi Zalán, Mészáros Béla és Száraz Dénes várják az egyéni felajánlásokat, valamint náluk lehet licitálni az árverésen: Leslie Mandoki egyedülálló, privát koncertjére, amit a licitnyerő kertjében, otthonában ad majd a világhírű zenész, egy Demjén Ferenc és Horváth Charlie által dedikált, bekeretezett Demjén Ferenc koncertplakátra, 100.000 forintos kikiáltási áron, valamint a Séfek Séfe adásban is látható menüsorára, szintén 100.000 forintos induló ártól.

A Mintaapákat a 06-1-467-66-66 telefonszámon lehet hívni az adás ideje alatt. A stúdióban Tilla segítségével követik a licitek alakulását.

Mint ahogy azt a megírta, édesanyák, édesapák haltak meg rövid idő leforgása alatt, gyerekek százai maradtak árván vagy félárván. A köztársasági elnök felesége alapítványt hoz létre, hogy hosszútávon segíthesse ezeket a gyerekeket.

Pótolni nem lehet a pótolhatatlant, a szülők hiányát, de segíteni lehet a továbblépést. A koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére Alapítványt hoz létre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita. „Ez az alapítvány próbál olyan helyzetet teremteni, legalábbis anyagi értelemben, a gyerekek fejlődése, továbbtanulása, továbbmenetele, képzése, nyelvtanulása tekintetében, mintha az édesapjuk vagy az édesanyjuk életben maradt volna és tudna róluk gondoskodni” – mondta Áder János. Kihangsúlyozta: nem csak a tragédia után, hanem a nagykorúságukig akarnak segíteni a Covid-árváknak. Az anyagiak mellett személyre szabottan jogi és pszichológiai segítséget fognak nyújtani a rászoruló gyermekeknek.

Az árvák segítőjéről nevezték el az alapítványt

Sokat gondolkodtak az alapítvány nevén, végül Regőczi István neve mellett döntöttek, mert a katolikus pap egész életében árva gyerekekről gondoskodott. Az alapítványt még nem jegyezték be, de a jogi előkészítő munkálatok már befejeződtek és kész az alapító okirat is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?