INSIDER

„Nem a híd, nem a Duna volt a hibás” – máig gyászolja szerelme a Hableány elhunyt matrózát

Hajós megemlékezést tartott szombat délelőtt az Ökumenikus Egyház a Hableány tragédia áldozatai emlékére.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt, mécsesek, harangszó és virágok kíséretében emlékeztek meg szombaton délelőtt a 2019. május 29-én tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány katasztrófájáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kétéves évforduló során hajóval felkeresték a baleset helyszínét, a Margit híd pesti hídfőjét, ahol koszorút helyeztek el, valamint fehér virágokat dobtak a vízre az utasok és a legénység emlékére.

TeTörténeted/Isza Ferenc
Fotó: TeTörténeted/Isza Ferenc

A fedélzeten Tóth Mihály lelkész gyászbeszédet tartott, majd hajós szokás szerint 28 harangütéssel emlékeztek meg a baleset 28 áldozatáról.

A Bors oldalának megszólalt az 53 évesen elhunyt matróz barátnője, aki végigzokogta a szertartást, hiszen még mindig gyászolja szerelmét.

„Nem a híd, nem a Duna, nem a hajó volt a hibás, itt egyetlen egy emberi mulasztás volt. Hogyha akkor, abban a pillanatban – illetve még előtte is – a Vikingnek a hajóskapitánya a vezetésre figyel, úgy gondolom, ez a tragédia nem fordulhatott volna elő” – nyilatkozta zokogva a Borsnak Mariann, a Hableány elhunyt matrózának, Tóth Jánosnak egykori élettársa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?