INSIDER

Nem akarjuk elhinni: sokkoló, ami ebben a budapesti kardiológiai intézetben történt a koronavírus miatt

A szabály, az szabály – egy apuka mégis elképesztő dolgot tett, áthágva mindent. Az orvosok csak egy dolgot kérnek.
  • Szerző: Ripost

A budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet csütörtökön feljelentést tett egy férfi ellen, aki nem tartotta be a látogatási tilalmat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

#szeresdadokit
Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást...

Közzétette: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet2020. szeptember 17., csütörtök

„Mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk. Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk„ – kezdte posztjában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.

Mint írják, egy bent fekvő gyermek édesapja a látogatási tilalom ellenére nem állt meg a szűrési ponton. Helyette fellökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig.

„A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát - fogalmaztak, hozzátéve, hogy már több kritika is érte őket a szabályok miatt, habár ezek a betegek biztonsága érdekében szükségesek.

„Csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is.„

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?