INSIDER

Nem békült ki vele a volt párja: fel akarta gyújtani a baranyai férfi

Lelocsolta benzinnel a nőt, de az öngyújtót már nem tudta használni a férfi.
  • Szerző: Ripost

Meghosszabbította a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki fel akarta gyújtani a volt szerelmét, mert a nő nem akart kibékülni vele.

Az emberölési kísérlettel gyanúsított M. Zs. korábban alkalmi munkákat végzett egy berkesdi házban, ahová két évvel ezelőtt be is költözött, mert a házban lakó nővel érzelmi kapcsolatba került. Tavaly nyáron azonban szakítottak egymással. Ezt követően a férfi rendszeresen visszatért az ingatlanba, hogy megpróbálja rendbe hozni a kapcsolatukat, de a nő már nem szeretett volna kibékülni vele.

Fotó: Pixabay

Szilveszter este a férfi ittasan jelent meg az ingatlanban, hogy elhívja a nőt, de ő ezt visszautasította. A férfi ezt követően fenyegetőzni kezdett, majd a nő és férje távozásra szólította fel.

M. Zs. ekkor felemelt egy 20 literes benzineskannát, majd abból benzint locsolt szét a ház konyhájában, melyből a nő ruházatára is került. A gyanúsított a nála lévő öngyújtóval megkísérelte meggyújtani a benzint, azonban az öngyújtót nem tudta működésbe hozni. A házban tartózkodó nő és férfi ekkor becsukták a gyanúsított előtt a konyhaajtót, aki tovább fenyegetőzött az ablakok betörésével, majd végül elment a helyszínről.

A büntetett előéletű férfi bejelentett lakcíme nem valós, alkalmi munkákból tartja el magát. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, s a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve a már megkezdett bűncselekményt befejezné, ezért a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását július 3-ig.

És ezeket olvastad már?