INSIDER

Nem ez volt az első tragédia az újfehértói vonatbaleset szakaszán

Másodjára ütközött mezőgazdasági gép és vonat a szerdai vonatbaleset helyszínén, az első balesetben a vonaton nem sérült meg senki.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, szerda délután tömeges vasúti baleset történt. Az újfehértói vonatbaleset áldozata egy mezőgazdasági gépet vezető férfi, de többen megsérültek a vonaton ülők közül is.

újfehértói vonatbaleset

Traktor ütközött vonattal Újfehértónál Fotó: BM OKF/Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

Az eddigi vizsgálatok szerint a fénysorompóval biztosított átjáróba a tilos jelzés ellenére hajtott be a traktor, és összeütközött a Debrecenből Záhonyba tartó személyvonattal, ami a másik vágányra lökte, ahol az ellenkező irányból, Záhonyból Püspökladányba tartó személyvonat is eltalált. Utóbbi szerelvény mozdonya és három személykocsija kisiklott, az egyik az oldalára fordult. A kisiklott vonat vezetője és öt utas megsérült, értük mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A traktor vezetője a helyszínen életét vesztette Fotó: BM OKF/Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

Egy kommentelő azt írja, nem ez az első eset, hogy ezen az újfehértói vonatbaleset szakaszán mezőgazdasági gép ütközött vonattal. „Anno az egyik vonat Téglásnál járt úgy, hogy szó szerint nekihajtott egy traktor. Akkor szerencsére senki sem sérült meg a vonaton” – írta a szemtanú.

Kilenc évvel ezelőtt az Újfehértó és Téglás közötti szakaszon egy juhnyájba hajtott egy tehervonat, a szörnyű balesetben 40, vemhes állat a helyszínen elpusztult.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?