INSIDER

Nem hiszed el, ide költözött a Vízipók

Hát ez a vízipók, egy csodapók! Az idősebbek számára nyilván ismerős ez a mondat, ami A Vízipók-csodapók magyar televíziós rajzfilmsorozat végén hangzott el mindig.
  • Szerző: Ripost

Bár a televízióban mostanában már nem láthatjuk ezt a nagyszerű rajzfilmsorozatot, a gyerekek kedvence most megjelent Budapesten, méghozzá a Józsefvárosban található Leonardo utca 12-14. szám alatti ház tűzfalán. Az örömteli hírt, a Színes Város Csoport közölte tegnap.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 50 szín és 300 liter festék felhasználásával, a 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat karaktereit ábrázoló alkotás.

A Színes Város Csoport a Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a kerületben. Először a Szaffi szereplőit festették fel a Szigony utca 10. szám alatti házra 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméter nagyságú felületre, ezekről a is beszámolt. Most pedig a Vízipók-csodapók készült el.

Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint a Vuk folytatásának az elkészítése.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?