INSIDER

Nem kegyelmez a rettentő hideg, de jövő héten már reménykedhetünk

Bár vasárnap és hétfőn még kemény mínuszok lesznek, keddtől már jön az enyhülés.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap kezdetben még délen, délnyugaton és a Dunántúli-középhegység térségében szállingózhat a hó, majd napközben említésre méltó csapadék már sehol sem várható.

Változóan, erősen felhős lesz az ég, több napsütésre keleten, északkeleten számíthatunk. Kezdetben délkeleten az északkeleti, napközben északnyugaton a délkeleti szél élénkülhet meg. Hajnalban -13 és -4, napközben -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn még fagyos lesz a reggel, a havas, kevésbé felhős tájakon -11, -14 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, de napközben már -2, +4 fokra van kilátás. Keleten naposabb, a Dunántúlon felhősebb, borongósabb idő valószínű. Késő délutántól délnyugatra, nyugatra kisebb havazás érkezhet.

Kedd hajnalig többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, havazás, ónos eső is előfordulhat. Napközben havas esőre, esőre egyaránt számítani kell, az északi hegycsúcsokon még havazhat. Többfelé feltámadhat a délkeleti szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 1-6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán kezdetben még többfelé várható eső, havas eső, délután viszont már csak kevés helyen lehet csapadék. Napközben 3-9 fokot mérhetünk - írta az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?