Létrehozva: 2018.03.05.

Nem létező koncerttel verik át a magyarokat

Tovább dagad a botrány az internetes jegyüzérek birodalma körül: az erõsen túlárazott, illetve hamis belépõk mellett már olyan produkciókra is kínálnak belépõt, amelyet nem is tûz mûsorára az adott színház.

Egyszerűen döbbenetes, mi folyik a magyarok ezreit is átverő ViaGogo internetes jegyportálon! Három, egymást követő Bródy-estre is kínálnak belépőt a Budapesti Operettszínházba, potom 13 604 és 16 077 forint közötti áron. A meglepően borsos árú jegyek egyébként úgy tűnik, jól fogynak, mint írják, az augusztus 24-e estére már csak 32 jegy maradt. A probléma csak az, hogy augusztus 24-25-26-án a Budapesti Operettszínház zárva tart, a társulat ugyanakkor az István, a királyt adja majd elő – Baján.

 

Nézői telefon indította el a lavinát

Mint a %Ripost% megtudta, egy érdeklődő telefonált be a Budapesti Operettszínházhoz, hogy jegyet szeretne vásárolni Bródy János augusztusi koncertjére. A szervezők ekkor figyeltek fel a csalásra, s az alábbi felhívást tették ki a Facebook-oldalukra:


„Kedves nézőink! Felhívjuk figyelmüket, hogy 2018. augusztus 24-én, 25-én és 26-án a Budapesti Operettszínházban NEM LESZ BRÓDY JÁNOS KONCERT, tehát a Viagogo egy nem létező eseményre kínál jegyeket!
A Budapesti Operettszínház társulata az említett napokon az István, a király című produkciót adja majd elő Baján. Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen arra, hogy csak a jegypénztárunkban és szervezési irodánkban, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatán keresztül váltsa meg jegyeit színházunk előadásaira.”

A Budapesti Operettszínház egyelőre nem tett feljelentést az ügyben.

"Még nem érkeztek panaszok, s jelenleg arról sincsenek konkrét adataink, hányan vásároltak a hamis jegyekből. Egy biztos, megtesszük a szükséges lépéseket" – közölte a %Ripost%-tal az Operettszínház. Bár az elmúlt öt évben nem éltek vissza az Operettszínház nevével, korábban volt egy hasonló ügyük, amikor egy külföldi portál szintén nem létező előadásaikra árult jegyeket. Az akkori portál végül csak úgy állt le, hogy megijedt az esetleges feljelentéstől.

Egyre több a károsult

A %Ripost% több alkalommal is írt a Viagogo visszásságairól. Például januárban sokan nem jutottak be Rod Stewart budapesti koncertjére, mert a jegyportálon méregdrágán vett belépőkről a bejáratnál derült ki, hogy hamisak. Hasonló módon járt pórul több, Szigetre érkező fiatal is, aki szintén a Viagogón szerezte be az érvénytelen jegyét. Egyébként az idei Szigetre is kínálnak már jegyeket: a három napos, kétes eredetű belépőért 74 005 forintot kérnek, szemben a Sziget hivatalos honlapjával, ahol 56 900 forint az ár, és garantáltan érvényes a jegy.


A korábbi megkeresésünk kapcsán a rendőrség azt mondta, minden károsult tegyen bejelentést a cég ellen! A magyar fogyasztóvédőkhöz is szép számmal érkeznek panaszok, sőt a Facebookon 4000-nél is több főt számol a Viagogo károsultak csoportja. A cégtől egyébként nehéz visszaszerezni a problémás jegy árát, mert svájci bejegyzésű, így az uniós szabályok nem érvényesek rá, s egyébként is csak közvetítő a jegyeket eladók és vásárlók között. A legbiztosabb a megelőzés, vagyis, ha messze elkerüljük a Viagogót!

 

Arról, hogy mennyire hatalmas üzletről van szó, mennyit nyerhettek ezzel a csalók, illetve, hogy mit szólt Bródy János menedzsere a visszaéléshez, a %Ripost% hétfői számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

"Anya, nézd, mit tudok!" – Újabb mérföldkövön van túl SMA Tomika

INSIDER

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

INSIDER

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl” – Agydaganattal operálták Marcit, most iskolába mehet a hős kisfiú

INSIDER

Jó hír a véradóknak: már applikáció is segíti az életmentést!