INSIDER

Nem tágít a nyár – mondjuk, mire kell készülni a héten

A héten a napsütésé lesz a főszerep, késő nyári időre van kilátás.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kedden az eleinte még felhősebb déli és középső tájak fölött is kiderül délelőtt az ég, és az ország nagy részén zavartalan napsütés várható, csak északkeleten, északon lehet kevés fátyolfelhő délután. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél tovább mérséklődik, majd estére változó irányúra vált. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére általában 12 és 16 fok közé hűl le a levegő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

Szerdán derült vagy gyengén felhős lesz az ég, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön a sok napsütés mellett helyenként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között várható.

Pénteken is sok napsütés várható, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul – írja a met.hu.

címkék:
És ezeket olvastad már?