INSIDER

Novák Katalin: Csaknem 80 ezer gyermek vehet részt az Erzsébet-táborokban – fotók

Novák Katalin beszélt a jó hírről.
  • Szerző: Ripost

Csaknem nyolcvanezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Zánkán, a jövő tavaszra megújuló Erzsébet-tábor sajtónyilvános bejárásán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Varga György

Novák Katalin hangsúlyozta: idén a koronavírus-járvány miatt csak napközis táborokat szerveznek.

Fotó: MTI/Varga György

A nyári időszakban felgyorsítják az építkezéseket a mintegy 30 milliárd forintból megújuló zánkai, fonyódligeti és az Erdélyben lévő táborban.

Fotó: MTI/Varga György

A napközis Erzsébet-táborokba minden jelentkezést tudtak fogadni, így júliusban és augusztusban a tavalyinál húszezerrel több gyereknek biztosítanak majd tartalmas kikapcsolódást.

Fotó: MTI/Varga György

Sport, kézműves, és zenei foglalkozásokkal, kirándulásokkal, valamint napi négyszeri étkezéssel a lakóhelyükhöz közel biztosítják a kikapcsolódást – írja az MTI.

Novák Katalin elmondta: a teljes egészében megújuló zánkai tábor várhatóan jövő tavaszra készül el, és 21. századi modern, a gyermekek igényeit minden szempontból kielégítő és biztonságos tábor lesz. Minden szálláshelyet felújítanak, megújul és egy szinttel bővül az étterem, ahol így egyszerre akár 1300 gyermek étkezhet.

Fotó: MTI/Varga György

Hozzátette: a tábor főterén egy több mint 1500 négyzetméteres új, esőhelyszínként is működő, részben fedett közösségi épületet is felhúznak. Épül egy korszerű, liftes egészségház, amelyet belgyógyászati vizsgálóágyakkal is felszerelnek, de lesz játszóház, zene- és szinkronstúdió, illetve kompetenciafejlesztő és planetárium terem.

Bővülnek a szolgáltatások és az eszközpark is, lesz vízi kalandpark, exatlon pálya, beszereznek új gokartokat és vízibicikliket, valamint még egy kisvonat szállítja majd a gyerekeket egyik helyszínről a másikra – sorolta Novák Katalin.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?