INSIDER

Novák Katalin: megkönnyítjük a cukorbetegséggel együtt élő családok életét

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videójában elmondta, hogyan támogatja a kormány a cukorbetegséggel élő családokat.
  • Szerző: Ripost

Novák Katalin a videóban elmondta, hogy az 1-es típusú diabétesz már a legkisebbeket is utolérheti, csecsemőkorban is lehet diagnosztizálni, és olyankor ez egy életen át végigkíséri a családokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Azon dolgozunk a magyar kormány részéről, hogy segítsük az 1-es típusú diabétesszel élő családokat” – hangsúlyozta a tárca nélküli miniszter, aki rámutatott: ennek érdekében lehetővé tették a legkorszerűbb eszközhöz való hozzájutást.

Ezek után kiemelte, hogy ma már szinte teljeskörű állami támogatással lehet a legkorszerűbb inzulinpumpát és a vércukor mérésére is alkalmas szenzort használni. Továbbá segítik azt, hogy az iskolában, óvodában a gyermekek minden segítséget megkaphassanak ahhoz, hogy a diabéteszüket gondozni tudják, továbbá azt is lehetővé teszik, hogy a diabéteszes gyermekek részt vehessenek a sportolásban.

A tárca nélküli miniszter felhívta a figyelmet: a diabétesz nem válogat, bárkinek a családjában elfordulhat, és sokat tehetünk annak érdekében is, hogy odafigyelve egymásra, segítsük a diabétesszel élőket Magyarországon.

Ezért figyelemfelkeltő kampány indul a diabétesz világnapján. Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy sok diabéteszes él közöttünk, és ha odafigyelünk rájuk, akkor sokat tudunk segíteni nekik – mondta végezetül Novák Katalin a videóban.

A cukorbetegség világnapját minden évben november 14-én tartják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?