INSIDER

Novák Katalin örömhírt közölt: nagy nap ez a nyugdíjasok számára, pénz áll a házhoz

Novák Katalin bejelentette, hogy az érintettek többsége péntek estig megkapja minden idők legnagyobb összegű nyugdíjprémiumát.
  • Szerző: ripost

Az érintettek többsége péntek estig megkapja a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíját és minden idők legnagyobb összegű nyugdíjprémiumát. Ezt Novák Katalin jelentette be péntek reggel a Facebook-oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Novák Katalin

Novák Katalin örömhírt jelentett be (Fotó: Facebook)

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a bejegyzéshez feltöltött videóban hozzátette: a postai kézbesítés csütörtökön, az utalás pénteken kezdődött.

„A kormány azért tud nyugdíjprémiumot adni, mert a gazdaság, a magyar emberek teljesítménye ezt lehetővé teszi” – mondta, tudatva: a nyugdíjprémium idén minden eddiginél magasabb összegű, és mindenki – az alacsonyabb nyugdíjban részesülők is – a maximális 80 ezer forintot kapják meg.

A miniszter beszámolt arról is: jövőre az érintettek a 13. havi nyugdíj kétheti összegét biztosan megkapják, de a kormány azon dolgozik, hogy annál többet, háromheti vagy akár a teljes összegű 13. havi nyugdíjat is ki tudja fizetni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?