INSIDER

Nyári tábor mindenáron? Komoly feltételeknek kell megfelelniük a gyerekeknek

A nyári táborok újra megnyitják a kapuikat, de komoly feltételeknek kell megfelelniük a gyerekeknek, ha ki akarnak kapcsolódni a nyáron.
  • Szerző: Ripost

Nagy az öröm a kicsiknél, június 1-jétől végre szabad nyaruk lehet. Szentkirályi Alexandra Kormányinfón tett bejelentése óta folyamatosan csörög a telefon a nyári táboroknál. „Jelenleg több mint 800 nyári tábor nyithatja meg a kapuit országszerte. Maradnak a tavalyi árak, és csak egészséges gyereket fogadnak”- nyilatkozta a -nak Tóth Béla, a taborfigyelo.hu ügyvezetője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Minden nyári tábor biztonságos

„Az első perctől vigyázunk a gyerekek egészségére, ezért nekik és a táborok dolgozóinak is nyilatkozni kell, hogy egészségesek” – mondja Tóth Béla. A 11 hetes nyári szünet alatt a korábbi szigorított alapszábályokkal védik a gyerekeket. „A szülőknek nincs mitől tartaniuk, hogy gócpont alakulhat ki bármelyik nyári tábor esetében, mert a dolgozók 80 százaléka már biztosan be van oltva, és a tábor teljes területét rendszeresen fertőtleníteni fogják.” A szakember kiemelte: a gyermekek a táborok dolgozóitól higiéniás oktatást is fognak kapni. „Tudni fogják, hogy milyen gyakran és hogyan kell használni a kézfertőtlenítőt.” Tóth Béla kiemelte: ha egy gyermek mégis megbetegszik, akkor a többi gyerektől elkülönített szobát biztosítanak neki, ahol egy dolgozó fogja ápolni. A 300 főt meghaladó nyári táboroknál egy tábororvos fog vigyázni a gyerekek egészségére.

nyári tábor

Fellélegezhetnek a szülők: szigorú egészségügyi előírásokkal védik a gyerekeiket a nyári táborokban Fotó: pixabay.com

A szakember szerint már most hatalmas rohamra számítanak a táborok üzemeltetői. „Áprilisban még kevés érdeklődő volt, ezért a szervezők meghúzták a vészcsengőt és több hét táboroztatást le akartak mondani. Épp időben nyithatnak meg, már most rengetegen érdeklődnek nyári tábor iránt.”

Marad az ár, marad a minőség

A férfi a lapunknak elmondta, minden nyári tábor mást kínál, ezért széles körben tudnak majd választani a saját pénztárcájuknak megfelelően a szülők. „Hatalmas az árolló a táborok piacán. Van olyan nyári tábor, amit imádnak a gyerekek és most is csak 26 ezer forintba kerül, de olyan is akad, amiért 300 ezer forintot kell fizetni.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?