INSIDER

Óbudai gyilkosság: elhagyott épületben fojtotta meg barátnőjét – videó

Bántalmazta, majd megfojtotta fiatal barátnőjét a férfi.
  • Szerző: Ripost

Az óbudai Ladik utcai telek elhagyatott épületében egy holttestet találtak tavaly szeptember 28-án. Az elhunyt nő testén, akinek a helyszínen nem tudták megállapítani a személyazonosságát, bántalmazás nyomai voltak láthatóak, ezért a rendőrök halált okozó testi sértés miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ezután sikerült azonosítani a 18 éves áldozatot, a szakértői vélemények alapján pedig emberölésre minősítették át az esetet. Mint kiderült, a fiatal nő 10-12 nappal a megtalálása előtt halt meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozók felfigyeltek egy 27 éves férfire, akit a holttest megtalálása előtt 4 nappal igazoltattak a járőrök. Sz. Tamás akkor hamis adatokat diktált be, ezért előállították, majd a kapitányságon a rendőrök megállapították, hogy a férfi ellen lopás és magánlaksértés miatt elfogatóparancsot adtak ki, ezért átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe – írja a police.hu.

A nyomozók azonban időközben kiderítették, hogy Sz. Tamás, aki az elhunyt élettársa volt, gyanúsítható a fiatal nő megölésével, ezért 2019. október 2-án Budapestre vitték, és emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi, aki a nyomozás adatai szerint bántalmazta, majd megfojtotta a fiatal nőt, jelenleg is letartóztatásban van, vele szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatták le a büntetőeljárást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?