INSIDER

Olaszországban késelte halálra kisfiát a magyar nő – Ezt mondta róla az édesanyja, Erzsike

Saját édesanyját is életveszélyesen megfenyegette a kétéves kisfiát Olaszországban meggyilkoló nő.
  • Szerző: Ripost

Erzsébet képtelen megbocsátani a kis Alex életét kioltó lányának. A pénteken, Po’ Bandino falu egyik házánál történt tragédia óta csak árnyéka önmagának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Meg fogok halni, mert elvisz a szívem. Nem érdekel, hogy most mekkora bajban van a lányom, hiszen megölte az unokámat. Akármekkora lelki problémája volt amiatt, hogy a bíróság kötelezte, hogy Alexet adja át az apának, nem lett volna szabad gyilkolnia„ – mondta a Borsnak az idős asszony.

Olyan napja volt…

„Három héttel azelőtt, hogy Alexszel végzett, engem is meg akart ölni. Nem tudom, miért, egyszerűen olyan napja volt. Azt mondta, hogy agyba-fejbe rugdos, és betöri a koponyámat. Hozzátette, hogy majd azt adja elő a rendőröknek, hogy beleestem a teknőbe. Többször is kérdezett olyanokat, hogy „miért nem döglesz meg, te rákos. Megmondom őszintén, félek a saját lá­nyomtól!” – mesélte Erzsike.

Fotó. Bors

– Nem vagyok kíváncsi a lányomra, de úgy vélem, hogy a rácsok mögött öngyilkos lesz. Szabadságvesztésre még sosem büntették, de előfordult, hogy pénzbírságokat szabtak ki rá.

Fotó: Bors

Katalin az utóbbi időkben eladósodott. A Borsnak több ismerőse is elmondta, hogy pénzt kért tőlük. Másfél-két hónapja egy hitelintézettől is felvett 250 ezer forint gyorskölcsönt, de aztán nem fizette a részleteket.

Gaudi-Nagy Tamás, Katalin ügyvédje azt mondta, Katalin meg volt arról győződve, hogy a kis Alex éppen az apjánál van veszélyben, ezért korábban távoltartást is kért ellene.

Igazoltatás után elengedték

Az olasz nyomozók a kisfiú életének utolsó napjait és perceit próbálják apró mozaikokból összerakni. Ennek részét képezik a 44 éves nő, több ponton rendkívül zavarosnak tűnő mondatai is.

Katalin azt állította a rendőröknek, hogy vakációra érkezett Olaszországba. Megkérdezték tőle, hogy honnan volt pénze az útra. Azt felelte, dolgozik, munkahelyeként egy budapesti bútoráruházat jelölt meg, de hozzátette: jelenleg gyesen van.

Az is kiderült, hogy a pénteki gyilkosság előtt egy nappal a toszkánai Chiusiban járt.

Arról nem beszélt, miért pont ebbe a városba utazott, de a nyomozók úgy vélik, a korábban táncosként dolgozó nő munkaadóját, egy bár tulajdonosát akarta felkeresni.

Napközben betért a 8800 fős kisváros segélyközpontjába is a pici Alexszel. Furcsán viselkedett, majd szó nélkül távozott, ezért az ott dolgozók rögtön értesítették a rendőrséget.

Nem sokkal később a járőrök igazoltatták. Feltűnt nekik, hogy megjelenése nem túl gondozott, de Alex egészségesnek tűnt, papírjaik is rendben voltak, ezért tovább engedték őket.

Katalint ezután a Po’ Bandino felé vezető országúton látták. Másnap a másfél kilométerrel arrébb lévő umbriai falu egyik elhagyatott házában végzett a kisfiával.

Kilencszer szúrt

A kicsit kilenc szúrás érte, több a mellkasán és a nyakán. Az anya azzal védekezik, hogy betért Po’ Bandino gazos udvarú házába, és itt rövid időre magára hagyta Alexet. Mire visszatért, egy ismeretlen összeszurkálta gyermekét. Mindezt cáfolják a tanúk és a falu biztonsági kamerái: ezeken jól látszik, hogy péntek délután, a kihalt főutcán a csöppnyi gyermek segít tolni anyjának a babakocsit. Útközben néhány játékot elhagynak, egy játékvonat és egy plüssfigura esett ki a kocsiból.

A felvételeken az is látszik, amikor az anya belép az üresen álló ház rozsdás kapuján, ekkor már karjában tartja Alexet. Később keres valamit a babakocsiban, utóbb kiderült: a gyilkosság után Alex véres testét és ruháját letakarta egy pici, tiszta gyerekinggel.

Ezekben a drámai percekben készíthette azokat a megrázó fotókat is már halott gyerme­kéről, amiket telefonján az apának elküldött. Mindez délután fél négy körül történt.

Percekkel később ismét megjelenik a kapuban, és elindul a közeli szupermarket felé.

Belépve segítséget kér, majd a kasszához megy és a görgős futószalagra helyezi Alex élettelen testét.

Döbbenet és fájdalom söpör végig az üzleten, majd kitör a pánik: többen sikoltozni kezdenek. A fiún először a pénztárosok, majd a vásárlók, később a kihívott mentősök próbálnak segíteni, mindhiába. A járőrök is gyorsan megér­keznek. Megtalálják Katalin táskájában a véres kést. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a bicska csonka, vizsgálják, hogy a szúrások erejétől törhetett-e el- számolt be a történetről a Bors.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?