INSIDER

Itt vannak a friss adatok: már 5 millió 376 ezer embert oltottak be Magyarországon

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány.
  • Szerző: Ripost

A beoltottak száma 5 375 923 fő, közülük 4 299 073 fő már a második oltását is megkapta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos.

Előkészítik az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben!

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására – írja a koronavírus.gov.hu.

Folyamatosan regisztrálhatnak a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyarok is, oltásuk a közeljövőben megkezdődik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?