INSIDER

Itt az oltási akcióhét: most regisztráció sem kell!

A kormány ezen a héten vasárnapig, vagyis november 28-ig oltási akcióhetet rendez a kórházi oltópontokon. Most előregisztráció sem kell, első, második és harmadik oltást is beadnak. Összegyűjtöttünk minden tudnivalót!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási akcióhét lesz a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.

Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást -írja a koronavirus.gov.hu

Az oltópontok teljes listája, pontos címmel megtalálható a kormányzati oldalra feltöltött táblázatban.

Már hétfő reggel rengetegen álltak sorban, de gyorsan haladt a sor . Fitó: Bors

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

 

Hová lehet menni oltásért?

A kórházi oltópontokra, 101 megyei és városi kórházban.

Mikor vannak nyitva az oltópontok?

Vasárnapig minden nap 7 és 19 óra között között.

Hányadik dózist lehet kérni az akciópontokon?

Elsőt, másodikat és harmadikat is, tehát a még oltatlanokat is várják, de azokat is, akiknél letelt a 4 hónap a második oltásuk után.

Kell-e előzetes regisztráció?

Nem, ezen a héten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is kaphatunk vakcinát. Az oltás érkezési sorrendben történik, a helyszínen regisztrálnak egy formanyomtatvány kitöltésével.

MTI/Mészáros János

Az is mehet-e az akcióhéten, aki már előzetesen regisztrált?

Azoknak, akik már korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az 1., akár az elmaradt 2. vagy a 3. oltásukat akarják.

Milyen vakcinák elérhetők az oltópontokon?

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina lesz: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Lehet-e választani a vakcinák közül?

Igen, de nem mindenki kaphat minden vakcinát, attól függően, hogy az első két dózisa mi volt, és van-e valamilyen betegsége. Az oltóponton a szakorvos elmondja, személy szerint mikből választhatunk.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?