INSIDER

Olyan hideg van, hogy a Balaton partján már korcsolyát húznak az emberek

Alaposan bekeményít a tél. A Balatonnál már korcsolyáznak, csütörtökön pedig újabb jelentős havazás jön.
  • Szerző: Ripost

Nem tréfál velünk az időjárás. Ha már tél van, akkor legyen olyan igazi. A hóesésből már kaptunk egy kis ízelítőt, de a koponyeg.hu számításai szerint csütörtökön durvul be igazán az időjárás. Ismét havazás kezdődik és egyes portálok szerint akár hat centi friss hó is hullhat síkvidéken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balatonlellén már korcsolyát is húznak az emberek, ugyanis egy klassz jégpálya épült itt. Igaz, ez műjég, de az élmény valószínűleg ezen a felületen is felejthetetlen lesz azok számára, akik kipróbálják. A webkamera képét itt lehet megnézni.

Vajon mire számíthatunk az időjárásban az elkövetkezendő napokban? Nos, nem lesz melegünk. A koponyeg.hu szerint kedd éjszaka már mínusz három, szerda éjszaka pedig mínusz négy fokra készülhetünk és napközben is megáll a hőmérő higanyszála 2 fok körül.

Fotó: Pixabay

Az idokep.hu azt jósolja, hogy csütörtökön nemcsak havazás, hanem az ország egyes részein ónos eső is várható, így autóval és gyalog sem lesz életbiztosítás a reggeli elindulás.

Pénteken havaseső várható, ráadásul egy hidegfront érkezésére is felkészülhetünk, így sok jóra nem számíthatunk. Szombaton még köd is nehezíti majd a közlekedést. A szép, derült idő ráadásul a jövő héten sem tér vissza az előrejelzések szerint.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?