INSIDER

Önkéntes kutyasétáltatókat toboroz egy egyesület

A koronavírusról szól ma minden, ám amire talán kevesebben gondolnak ezekben az időkben: mi lesz, ha karanténba kerül a gazdi vagy ha idős és nem akar az utcán sétálni kedvencével? Erre kínál megoldást a ZöldEb, Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.
  • Szerző: Ripost

„Szerencsére olyan esetünk még nincs, hogy egy gazdi karanténban lenne„ - mondta a -nak Hirbek Edina, az egyesület elnöke. „Jelenleg azon fáradozunk, hogy a karanténba, kórházba került gazdik helyett valaki más tudjon majd vigyázni a kutyusokra néhány hétig. A gazdival megbeszéljük a kutyus adatait, sőt azt is, hogy mennyire barátságos az állat. Nálunk mindenki önkéntes, már több mint százan jelentkeztek az ország egész területéről” – mondta Edina.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

A jelentkezők közül ezután megkeresik azokat, akik a gazdi közelében élnek. Ezután az egyesület munkatársai megkérdezik az önkéntest, hogy megadhatják-e a számát a gazdinak. Innentől már minden a feleken múlik.

„Mostanáig 20-25 olyan ember jelentkezett segítségért, aki vagy koránál fogva nem mozdulna ki, vagy sejti, hogy hamarosan igénybe venné az önkéntesek segítségét, akik vállalják, hogy sétáltatják, etetik, és gondját viselik saját otthonukban az állatnak„ – tette hozzá Hirbek Edina.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?