INSIDER

Operatív törzs: felépült a koronavírusból egy 100 év feletti magyar beteg

Az operatív törzs megtartotta pénteki sajtótájékoztatóját, ahol a friss információkat ismertették.
  • Szerző: Ripost

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Kiss Róbert többek között arról beszélt, hogy Tatabányán egy épületgépészeti szakáruházat a maszkviselési szabályok megszegése miatt 10 napra zárták be. Az üzletvezető itt kijelentette, hogy eddig sem, és a jövőben sem fog maszkot viselni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, eddig 1 601 203 tesztet végeztek el. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Galgóczi Ágnes arra hívta fel a figyelmet, hogy a védelmi intézkedéseket mindenki tartsa be, hogy a járványt lassítsuk. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a véradás folyamatos legyen.

Zacher Gábor, Müller Cecília és Csókay András nevében hamis szereket kínálnak egyesek, senki ne üljön fel a csalásnak – mondta Galgóczi.

Galgóczi Ágnes azt is elárulta, hogy volt olyan 100 év fölötti személy, aki meggyógyult a koronavírus fertőzésből, tehát egyáltalán nem ritka, hogy idős korban is fel lehet gyógyulni a betegségből.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?