INSIDER

Órákig rázta az áram az anyát Hódmezővásárhelyen

Magas feszültségû áram jutott egy bérelt üzlet korlátjából az 57 éves Fejes Éva szervezetébe. Az asszony már nem láthatta nyolcadik unokáját, elhunyt. A családja szerint valaki hibázott, de felelős nincs. Az áldozat lánya, Szidónia és a családja azt követeli, találják és büntessék meg a felelőst!
  • Szerző: Ripost

Gyászt, bizonytalanságot és egy megtört családot hagyott maga után az 57 évesen elhunyt Fejes Éva. Legkisebb lánya, Csende Szidónia mesélte el a %%-nak édesanyja tragikus történetét.

- A baleset 2016. szeptember 14-én történt. A családom Hódmezővásárhelyen élt, én Angliában tanultam. Akkoriban a várandós nővérem egy használt ruha üzletet bérelt. A tragédia napján anyuval többször is beszéltünk telefonon. Azt mondta, hogy elmegy a boltba a nővéremhez, aki veszélyeztetett terhes volt és rosszul érezte magát. Mikor megérkezett, a testvéremet hazaküldte pihenni, ő pedig maradt, hogy bezárja az üzletet.

Szidónia ennyi idő elteltével is nehezen beszél azokról a percekről, amikor megtudta, hogy édesanyját áramütés érte aznap, és már soha többé nem láthatja oly kedves arcát.

- A boltban egy vaskorlát vezetett fel az emeletre, ami egyik pillanatról a másikra megtelt árammal.

A galéria lépcsőjére bukva találták meg édesanyánk testét, még akkor is tele volt árammal. A rendőrségi iratokban csak annyi szerepel, hogy az igazságügyi szakértő megállapította: korszerűtlen volt az üzlet elektronikája, és annak meghibásodása miatt került nagyfeszültségű áram alá az üzlet teljes berendezése.

A család úgy tudja, hogy a tulaj szereltetett be mindent, ők, amikor kibérelték, már nem nyúltak semmihez.

- Azonnal hazarepültem, de azt sem engedték, hogy megnézzük a testét – folytatja Szidónia. - A hatóságok semmilyen tájékoztatást nem adtak nekünk. Később sikerült felkeresnünk azt a mentőst, aki aznap kiérkezett anyuhoz. Õ mesélte el, hogy édesanyám testén órákon keresztül mehetett át az áram, mire segítség érkezett hozzá. Az üzlet teljes berendezése és galériája áram alá került, de azt nem tudják, ez hogyan történhetett meg.

Szidónia és édesapja szinte hetente járt a szegedi rendőrkapitányságra, de csak annyit mondtak nekik, hogy még tart a nyomozás. Aztán eltelt egy év, és megkapták az első hivatalos okiratot a tragédiáról, amiben annyi állt: „Érdemi tettes hiányában az ügyet lezártuk”.

- A mai napig nem tudom elfogadni, hogy nem találták meg a tettest! Valamint azt sem, hogy a rengeteg bizonyíték ellenére az üzlet tulajdonosa semmiben sem hibás. Amikor megtörtént a baj, a tulaj megérkezett a családjával és egy ügyvéddel. Hozzánk egy szót sem szólt, de a mai napig úgy véli, hogy ő nem felelős a történtekért. Édesanyámnak mindig mi voltunk a legfontosabbak. Aznap nem is kellett volna ott lennie, de aggódott a lányáért. Hogy történhetett az, hogy órákkal előtte még vevők voltak az üzletben, akiknek semmi bajuk nem esett, de később édesanyámat megrázta az áram? Állítom, hogy valakinek a felelőtlensége és hanyagsága tette tönkre a családomat! Szeretném, ha újra vizsgálnák az ügyet.

Kíváncsi vagy, hogy a balesettel kapcsolatban milyen érdekességek derültek még ki? Akkor keresd a keddi napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?