INSIDER

Orbán is ünnepelt: Tíz éve szabad pálinkát főzni Magyarországon – videó

Tíz éve nem kell futni a finánc elől, ahogy attól sem kell félni, hogy egy rosszindulatú szomszéd kiszagolja az erjedő cefrét. A szabad pálinkafőzés nagyon is a magyar ember kedvére való.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szinte hihetetlen, de már 10 éve volt a pálinka-szabadságharc, azóta pedig Magyarországon szabadon főzhet bárki kedvére pálinkát. Ezt pedig meg is kellett ünnepelni, még Orbán Viktor is koccintott a magyarok italával.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Esküvő, születésnap, karácsonyi lakoma vagy baráti csevej – elő a butykossal!

A magyar ember mindig talált rá alkalmat, hogy igyon egy korty pálinkát. Lehetőleg a sajátból, mert az mégiscsak más, ezért valljuk be, akkor is lefőztük a cefrét, amikor az még tilos volt.

Tíz éve aztán az Orbán-kormány zöld jelzést adott, s bár a brüsszeli bürokraták kivetették a gáncsot, de ezt is sikerrel átugrottuk.

Fotó: MTI

A pálinkafogyasztás ugyanis a magyar kultúra része, na és így nem vész kárba az elhullott gyümölcs, tiszta marad a porta. Nem csoda ezek után, hogy Orbán Viktor vasárnap ott volt a Zala megyei Becsehelyen, a magyarországi szabad pá­linkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényen.

Tíz éves a pálinkafőzés szabadsága

Közzétette: Orbán Viktor2020. szeptember 27., vasárnap

Felidézte, hogy ennek a gondolata vidéken született meg 2010-ben, amikor „kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk”.

Tíz éves a pálinkafőzés szabadsága

Tíz éves a pálinkafőzés szabadsága

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 27., vasárnap

Pálinkásüvegekkel körülbástyázva bátorította az embereket: mindent, ami fontos, „ami a he­lyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek”, hogy legyen belőle jogszabály, „ami aztán garantál­ja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni”. A szabad pálinkafőzés esetét iskolapéldának nevezte, amely nemcsak a múltnak egy példája, de egy minta a jövőre nézve is.

Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van, és nincsenek katonáink

– jelentette ki Orbán Viktor, aki a helyiek unszolására le is gurított néhány kupicával. Olyan jó volt a hangulat, hogy azon sem csodálkoznánk, ha elénekelték volna a Magna Cum Laude Pálinka Dalát.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?