Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.01.29.

Orbán Viktor a kínai vakcinával oltatná be magát

Orbán Viktor az operatív törzs tanácskozását követően azonnal a Kossuth Rádióba ment, hogy beszámoljon a legfrissebb kormányzati lépésekről.

Orbán Viktor a beszélgetés elején közölte, nem a nemzetközi szervezetek véleménye alapján döntöttek a korlátozások meghosszabbításáról. Meghallgatták a szakembereket, és

„Fájó szívvel kellett igazat adnom a járványügyi szakembereknek”

- tette hozzá.

Fotó: MTI

Ebben a helyzetben kell higgadtnak maradni

„Nem lett volna szerencsés, ha feladjuk az elmúlt három hónapos eredményeket. Ha túl korán jönnek a feloldások, akkor a semmibe hullanak az elért eredmények” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, a harag és az indulatok itt másodlagosak. „A vezetőknek az is a felelőssége, hogy amikor mindenkit elragadnak az indulatai, akkor kell a döntéshozóknak a legnyugodtabbnak maradnia.” „Sokan mondták, hogy a kijárási tilalom esetén lehetett volna lazítani, de most a vakcinabeszerzésen kell dolgozni” – mondta a kormányfő. „Nyugat-Európában számos ország azt választotta, hogy folyamatosan ügyeskednek a szigorítások rendszerén, míg mi november óta ugyanabban a rendszerben élünk” – tette hozzá. Orbán Viktor szerint a végén le akarják szúrni a vírust, és akkor felszabadulunk. „Ha nincs törés, zúzás, akkor a hatóságok ne tartóztassanak le senkit” – mondta a kormányfő. Arra kért minden türelmetlen embert, hogy ne tegyék meg a kinyitást, mert a vírust át fogják adni, és emberek fognak belehalni a járványba.

„Az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat” – mondta Orbán Viktor. 150 ezer-1 millió forintos bírságot kockázat az, aki megszegi a szabályokat, míg az éttermeket be fogják zárni – tette hozzá.

„Az érintettek meg fogják kapni a támogatásokat.”

„Minden a vakcinán múlik, és ez a gazdaság kulcskérdése is” – mondta a kormányfő. 1459 új beteg, és 83 ember halt meg tegnap – jelentette be. „Az oltás jól halad, a szociális intézményekben lévők beoltása történik, és ezzel a hétvégével végzünk is” - mondta Orbán Viktor.

Megkezdődik a regisztráció alapú oltás

Jövő hét elejétől megkezdődik az regisztráció alapú oltás – mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy most azokat hívják be, akik korábban regisztráltak. Ez egy új szakasz, nagy kérdés, hányan regisztráltatják magukat. Továbbra is arra biztatott mindenkit, hogy oltassa be magát.

Orbán Viktor a kínai vakcinával oltatná be magát

A miniszterelnök is be fogja magát oltatni. Elárulta, hogy megvárja a sorát, és majd kínai vakcinát fog kérni, ha lehet választani.

„Ezt a vírust a kínaiak ismerik a legrégebb óta, és emiatt ezt a vakcinát választom” – mondta Orbán Viktor.
A kormány tagjainak is ki kell várniuk a sorukat
Orbán Viktor elmondta, hogy bármennyire is aggódik valaki a saját és a szerettei életéért, meg kell várnia a sorát. A kormány tagjainak is ki kell várnia a sorukat, nagyon rossz lett volna, ha a kormány tagjai oltatják be magukat elsőként. „Vannak nálunk nehezebb helyzetben lévő magyar emberek is” – tette hozzá. Orbán Viktor szeretné, ha végre a bőség zavarával küzdenének a vakcinák területén, mert Brüsszelből sem érkezik olyan tempóban vakcina, mint amire szükség lenne. „Számomra a leginspirálóbb példa Szerbia, akikkel nagyon jó viszonyban vagyunk, és érzelmi tartalma van a kapcsolatunknak. Ott kínai vakcinával is oltanak. Szerbia egy komoly ország, mert jobban meg tudta szervezni az ellátását, mint az unió.” „Kipróbálják azokat a vakcinákat, amikkel szemben még kifogások vannak itthon.”

Orbán Viktor: Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor

Orbán Viktor bejelentette, hogy ma vagy holnap szerződni tudnak a kínaiakkal a vakcinára. Ha nem jön kínai vakcina, akkor március elejéig 850 ezer embert tudnak beoltani. Ha jön kínai vakcina, akkor ezt meg is lehet kétszerezni. „Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor” – mondta a kormányfő. Közölte, hogy minden erővel a vakcina beszerzésére koncentrálnak, és ezt követően lehet a különféle nyitási opciókról beszélni. Brüsszel kapcsán azt mondta, hogy most nem a „gyepálás” ideje van. „A gazdaság újraindításában jól fog teljesíteni Brüsszel. Nem tudjuk, milyen játszmák zajlanak Brüsszelben.” „Korábban a vakcinabeszerzés nemzeti jogát átadtuk Brüsszelnek, ezt a döntést meghoztuk, most már eső után köpönyeg” – tette hozzá. „Egyelőre nem a szétosztás rendje a kérdés, hanem hogy nincs mit szétosztani.”

Így segítik a kis települések boltjait

„Nem állhatunk az egyetlen nyugati lábra” – mondta a kormányfő. „Hoztunk számos gazdasági döntést, és hoztunk óriásiakat is” – mondta Orbán Viktor. Amikor lesz elég vakcina, akkor újra kell indítani a gazdaságot. Eddig 6000 milliárd forintról döntöttek. Kiemelte, hogy vannak olyan települések, ahol nincsen bolt, és most döntöttek arról, hogy ezen változtatnak.
1500 milliárd forintos egyetemi fejlesztési program indul
Orbán Viktor elmondta, hogy Brüsszellel a legszorosabb mértékben együttműködnek a zöld gazdaság és a digitalizáció területén, még akkor is, ha a migráció területén nem értenek egyet. Kilenc terület között osztottuk szét a rendelkezésre álló forrásokat. A legfontosabb, hogy ennek a gazdasági újraindítási akcióterv legnagyobb nyertese a felsőoktatás lesz. Olyan egyetemi fejlesztések indulnak a következő években, amire nem volt még példa, 1500 milliárd forintot fektetnek majd be.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát