Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.20.

Orbán Viktor: Aláírtuk! Februárban érkezik a fegyverpénz

Hazánk kormányfője a Facebookon tett újabb nagy bejelentést, ami ezúttal a rendőröket és a katonákat érinti.

„Rendőri és katonai vezetők jártak nálam” – kezdte a Facebookra feltöltött videójában Orbán Viktor.

Magyarország miniszterelnöke azért hívta össze a találkozót, hogy megvitassák a fegyveres szerveknek korábban bejelentett fizetésemelést.

„A rendőrök és a katonák nélkül nem tudtunk volna védekezni a vírussal szemben” – mondta a kormányfő, majd közölte, nemcsak a 10 százalékos béremelésüket kapják meg a határokon is fontos szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök, de jövőre hat havi fizetésüket pluszban kézhez kapják fegyverpénzként.

Az idei és a jövő évi adócsökkentés összege meghaladja a 2100 milliárd forintot – közölte a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon. A járvány miatt újabb adócsökkentések segítik a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat, a béremeléseket és a gyermekes családokat.

A Varga Mihály közösségi oldalán megosztott magyarázó videóban az adócsökkentésről közölték azt is, jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentése jön, 1500 milliárd forint összegben.

Kifejtették: a családi adóvisszatérítéssel 600 milliárd forintot kapnak vissza a gyermeket nevelő szülők.

A 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.

A kormány 17-ről 13 százalékra csökkenti a munka közterhét, megszünteti az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást, 2,5 százalékkal mérsékelik a szociális hozzájárulási adót, ezekkel az intézkedésekkel 600 milliárd forinttal több maradhat a cégeknél.

Azzal a döntéssel pedig, hogy 11-ről 10 százalékra csökkentik a kisvállalati adókulcsot, 10 milliárd forintot hagynak az érintett vállalkozásoknál.

A „Milyen adócsökkentések jönnek jövőre? Válasz 50 másodpercben” című videóban közölték azt is, a kormány meghosszabbítja a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adókedvezményét, ami 150 milliárd forintnyi megtakarítást jelent.

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb adócsökkentése valósul meg 2022 elején – közölte pénteken a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a MetMax Europe Zrt. fémmegmunkáló vállalat töltéstavai gyárának megnyitóján arról számolt be, hogy míg 2010-ben egy közepes méretű cég vállalati adóterhei 54,5 százalékot tettek ki, a hamarosan életbe lépő intézkedések nyomán ezek már 33 százalék alatt lesznek.

Kiemelte, hogy a munkáltatói adóterhek 4 százalékkal csökkennek, a 25 év alattiaknak nem kell majd személyi jövedelemadót (szja) fizetniük, illetve kétmillió, gyermeket nevelő szülő visszakapja az idén befizetett szja-t.

A MetMax Europe Zrt. nagy nemzetközi vállalatok beszállítója, termékei egyebek mellett vasúti futómű- és fékberendezések, szivattyúk alkatrészeiként kerülnek beépítésre. Az állam 1,7 milliárd forinttal támogatta az 5,1 milliárd forintos beruházást, amelynek nyomán ötven új munkahely jön létre.

Beszédében Szijjártó Péter aláhúzta: a magyar gazdaság erejét mutatja, hogy mára a vidéki, közepes méretű, hazai tulajdonban lévő cégek képessé váltak arra, hogy fejlett technológiai színvonalat képviselő ágazatokban is kilépjenek a világpiacra.

Ennek kapcsán rámutatott, hogy Magyarország a tizedik legnyitottabb gazdaság a világon: az export és a bruttó hazai termék (GDP) egymáshoz viszonyított aránya 83 százalék. Ezért szerinte különösen fontosak a kivitelre termelő cégek a magyar gazdaságban.

A miniszter ezt követően hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvánnyal szemben kizárólag az oltások jelentenek védelmet, semmilyen lezárás vagy korlátozás nem jelent megoldást. Mint mondta, Magyarország vezető pozícióban van Európában a harmadik oltást felvettek arányát illetően, és nemrég megérkezett az első, kiskorúak immunizálására szolgáló vakcinaszállítmány is.

„Még több beoltott, még nagyobb biztonság” – fogalmazott. Majd hozzátette, hogy a sikeres oltási kampány nyomán Magyarország a többi európai országnál másfél hónappal korábban tudta újranyitni a gazdaságát, és így annak teljesítménye már a nyáron el tudta érni a járvány előtti szintet. Szerinte ez a világgazdaság vonatkozásában csak a jövő év végére fog megvalósulni.

„Míg 2008-2009-ben öt év kellett ahhoz, hogy visszataláljon a válság előtti pályájára a gazdaság, most elég volt másfél” – húzta alá Szijjártó Péter.

Végezetül pedig a beruházással összefüggésben kiemelte, hogy a magyar fémipar teljesítménye az idei év első tíz hónapjában 37 százalékkal nőtt, így termelési értéke megközelítette a 3000 milliárd forintot.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Norris először, Hamilton két és fél év után nyerhet - az F1 Kínai Nagydíj sprintfutama élőben

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát