Létrehozva: 2021.11.19.

Orbán Viktor: az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak

Szokás szerint péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége a kormányfő. Sarkosan fogalmazott, nem véletlenül...

Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb kormányzati lépésekről számolt be a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A beszélgetés elején azt mondta: egy biztos, nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze ezután következik.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjút
Fotó: Facebook

„A számok is emelkedni fognak, mindenki elkaphatja a vírust, de nem mindegy, milyen következményekkel” – hangsúlyozta a kormányfő.

Mint elhangzott: a második oltás után négy-hat hónappal az oltás védereje gyengül, ezért indokolt a harmadik oltás.Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a baj oka, hogy még mindig nincs mindenki beoltva.

A kormányfő közölte, az oltatlanok megnyújtják a járvány hullámát. Reméli, hogy december környékén már lesz olyan vélemény, hogy az 5-12 éves gyerekeket lehet-e oltani.

„Az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak. Nincs más megoldás, mint oltási hetet hirdetni. (...) A tudomány nem egy vallás, amiben feltétel nélkül meg lehet bízni, de oltásügyben bizonyított eredmények vannak” - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A rémhírterjesztésekről azt mondta, hogy azok végigkísérték a járványt, de mostanra már egyre kisebb a hatásuk. Orbán szerint az orvosok és az ápolók az életüket is odaadják, a mentősök pedig mindig is fantasztikusak voltak.

Oltóanyag van, védekezéshez szükséges anyag van – tette hozzá.

A kiskunhalasi járványkórház kiemelt kórház lesz, és csak akkor nyitják ki, ha nagy baj lesz, és vezényelni fognak oda orvosokat. Erre azonban egyelőre nincs szükség, mert kétszer annyi szabad ágy van, mint foglalt.

Orbán Viktor: Rendkívüli helyzetben nem szabad óvatoskodni

A rezsicsökkentésről azt mondta, hogy az most kiegészült a benzinár kérdésével. Eddig a benzinárat a piacra bízta a kormány.

„Nem lehet tétlenül nézni, hogy az árak az égbe mennek, és amikor minden szakértő szerint az árak hosszú ideig magasak lesznek, akkor reagálni kell” – mondta határozottan a miniszterelnök.

A családok védelmében létrehoztak egy háztartási árszabási rendszert. Korábban a vállalkozások számára ez nem volt nyitott, most a kisvállalkozásoknak lehetőségük lesz a belépésre.

A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentésről – mondta a kormányfő. Brüsszelben a multik diktálnak – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta: amikor rezsicsökkentés és benzinárcsökkentés van, akkor a multiktól veszünk el pénzt.

„Nem lehet úgy kezelni válságot, hogy az emberekkel fizetettjük meg” – szögezte le.

Hozzátette, hogy ha a gazdaság eléri az 5,5 százalékos emelkedést, akkor a családok visszakapják a befizetett adójukat. Ebben a sikerben pedig egészen biztos.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a nyugdíj nem alku vagy vita kérdése. Ezért minden érintett megkapja a 13. havi nyugdíjat.

Orbán Viktor a 25 éven aluliak szja-mentességéről azt mondta, hogy nagyon nehéz az életet elkezdeni, és ebben segítséget kell adni. Örülök neki, hogy a gazdaság jól teljesít, hogy ezt meg tudtuk adni a fiataloknak – zárta szavait.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási akcióhét lesz a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni.

 

Mit vigyek magammal az oltásra?

 

Az oltásra érkezőket kérjük, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot ( 3. oltás esetén is kell).

Kérjük, hogy ne felejtsék otthon a maszkot sem!

Mikor és hol lesz az Oltási akcióhét?

 

Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon, egyes településeken szakrendelőkben is. 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

 

Az Oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra.

Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást, így el tudják kerülni az esetleg sorban állást.

Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével. Az első oltásra érkezőket fel tudják gyorsítani az oltási folyamatot, ha magukkal viszik kinyomtatva és kitöltve a REGISZTRÁCIÓS LAPOT és a HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT.

 

 

Öt féle vakcina áll rendelkezésre

 

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.

Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

 

Megerősítő harmadik oltás felvétele

 

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

 

12-17 évesek oltás az Oltási Akcióhéten

 

Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Először találkoztak a Házasság első látásra párjai, máris cseréltek volna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

Harry herceg nem találkozhat Katalinnal, nagybeteg sógornőjével

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte