Létrehozva: 2020.12.18.

Orbán Viktor elárulta az időpontot: ekkor kezdődhetnek az első oltások

Első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra.

December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az egészségügyi dolgozókat a Dél-pesti Centrumkórházban és a megyei kórházakban oltják majd – közölte. Hozzátette, kérni fogja őket, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat, de rámutatott, hogy „ez egyáltalán nem általános vágy ebben a pillanatban”. Megjegyezte: nem szeretné feladni az oltás önkéntes jellegét, senkit sem szeretnének oltásra kényszeríteni, az egészségügyben dolgozóktól viszont azt szeretné kérni, védjék meg magukat.

A további oltásokról elmondta: a regisztrációnak lesz jelentősége, mert amikor tömegesen elérhetővé válik a vakcina, a regisztráció szerint fognak haladni. Ezért kérte az embereket az előjegyzésre.

Fotó: Facebook

A kormányfő karácsony ünnepéről azt mondta: „idén kis karácsony lesz”, a rokonlátogatásokról most le kell mondani az egészségmegóvás érdekében. Hozzátette, a szenteste szabályozása még nem világos, erről a hétfői kormányülésen készülnek dönteni, de örülne, ha a szakemberek úgy foglalnának állást, hogy azon az egy estén megengedhetők lazább szabályok. Így például az, hogy a 10 fős családi összejövetelekbe a 14 év alatti gyermekek ne számítsanak bele.

Orbán Viktor azt is közölte, szombat délelőtt szeretne bejelentést tenni arról, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság elhárítását célzó gazdaságvédelmi akciótervnek milyen újabb lépéseit vezetik be január 1-jétől kezdődően – írja az MTI.

Az Európai Parlament át szeretné venni az EU irányítását az Európai Tanács felett – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Szólt arról is, hogy bravúrra volt szüksége, hogy elhárítsa azt a sok milliárd eurós kárt, amit Magyarországnak akart okozni Soros György. A kormányfő mindenkit arra kér, érje be idén kiskarácsonnyal.

Úgy hoztuk 0-1-ről a mérkőzést, mint a válogatott Izland ellen. Hónapok óta zajlottak késhegyre menő tárgyalások a németekkel. Magyarország és néhány tagállam véleménye szöges ellentétben állt az EU jövőjéről. Az Európai Parlament szerette volna átvenni az Európai Unió irányítását az állam- és kormányfőktől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában. Ez volt az európai dimenziója a konfliktusnak. Magyar szempontból a probléma gyökere az volt, hogy az EU össze akarta kapcsolni a költségvetést mindenféle bonyolult politikai törekvéssel – tette hozzá. A lengyel bajtársaknak külön köszönetet kell mondani, mert lehet, hogy egyedül is elevickéltünk volna idáig, de egy nagy 40 milliós országgal azért mégiscsak könnyebben ment. A cseh államfő is azt mondta, hogy a közép-európai államoknak együtt kellene képviselniük a magyar-lengyel álláspontot. Hangsúlyozta, ez nem egy, a többi tagállam felett aratott győzelem, hanem egy közös európai siker.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

vg.hu

Otthon-felújítási program: jönnek a részletek, változnak a feltételek

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

mandiner.hu

Minden a könnyeivel küzdő Szoboszlai arcára van írva, teljesen összetört a lecserélése után (FOTÓ)

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.

INSIDER

Kiszámoltuk, mekkora gázszámlát kapnak az átalánydíjasok

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők