Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.20.

Orbán Viktor: Haza csak addig van, ameddig van, aki szeresse

Beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök az Országház előtt tartott augusztus 20-ai díszünnepségen és tisztavatáson.

Augusztus 20-án emlékeztetni kell magunkat arra: a saját otthont, földet, hazát nyújtó önálló államiság, a népek életének inkább kivételes, mint természetes létállapota – kezdte ünnepi beszédét Orbán Viktor.

MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök emlékeztetett, aki saját hazára vágyik – és a magyar ilyen nép -, annak a szuverenitásáért minden percben meg kell küzdeni.

A kényelem, a szűklátókörűség, a politikai könnyelműség, az élj a mának, a „neked minden jár itt és azonnal”, ezek mind a történelem rendre visszatérő veszedelmei – sorolta a kormányfő, majd hozzátette: ez emeli a magyar történelem legmagasabb pontjára államalapítóink tetteit.

Ritka kegyelem, ha egymást követő nemzedékek minden stratégiai döntése helyesnek bizonyul – fogalmazott Orbán Viktor, aki visszatekintett őseinkre: a Kárpát-medencét Eurázsia legvédhetőbb szállásterületét vették célba. Vándorlás helyett letelepedést, latin szövetség helyett központosított államot, nomád hitvilág helyett a nyugati kereszténységet választották. A helyi népeket meghódították, a ránk törő nyugati birodalmi hadakat szétzúzták, a belső lázadást letörték, és lélegzetelállító országépítésbe kezdtek.

„Micsoda idők, micsoda nagyság, dicsőség és példátlan teljesítmény! Máig nem értjük honnan a tudás”. Hazánk válságos pillanataiban újra és újra utat tör magának az akarás, a tehetség, elődeink példája mutatta meg, hogy lesz újra dicsőség.

Hála és köszönet, csak ennyit mondhatunk, de ennyit mondanunk kell – szögezte le a miniszterelnök.

Hozzátette: emlékeznünk kell arra, mennyi vér, áldozat és vitézség kellett ahhoz, hogy most itt állhatunk.

A honvédekhez fordulva azt mondta, még nem tudják, milyen komoly feladat vár rájuk az ország jövőjét alakítva.

„Önök mától egy régi magyar igazság letéteményesei, mely így hangzik: az élet kötelesség”. Mint mondta, Magyarország jövője ezen áll és bukik.

„Az élet kötelesség, de ez adja az élet szépségét és a szabadságát is”. A kormányfő szerint aki ezt tartja szem előtt, nem tévedhet el.

Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk – mondta a miniszterelnök, és kiemelte: vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába.

A miniszterelnök hangsúlyozta: kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak. „A nyugat lemondott a nemzet erejéről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a keresztény Európáról” – mondta a miniszterelnök, és kiemelte: ehelyett migrációval, nyitott társadalommal és szivárványos családokkal kísérleteznek.

Orbán Viktor szerint Közép-Európa népei viszont a munka becsületét, a nemzeti büszkeséget és a keresztény értékeket helyezik középpontba.

„Ezért megvédjük határainkat, és migránsok helyett saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: a nyugat elvesztette vonzerejét a mi szemünkben.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy augusztus 20-án felavatják a Trianoni emlékművet is a Kossuth téren.

„Nincs a világnak egyetlen olyan nemzete sem, amely kibírt volna ilyen 100 évet. Ebből a magasságból kell szétkürtölnünk, hogy Magyarország nem csak túlélt, de hazánk győzelemre vár. 100 verejtékes év árán megtanultuk, a magyarok soha többé nem engedhetik meg maguknak a gyengeség luxusát”.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: a megmaradásnak és túlélésnek is törvényei vannak, amiket fel kell vésni hazánk tartóoszlopaira.

„Haza csak addig van, ameddig van, aki szeresse. Minden magyar gyermek egy újabb őrhely” – hangsúlyozta Orbán Viktor, majd hozzátette: határa csak az országoknak van, a nemzetnek nincs.

A miniszterelnök úgy folytatta, csak az a miénk, amit meg tudunk védeni, és hangsúlyozta: egyetlen magyar sincs egyedül.

Hozzátette: miközben mi idehaza ünnepelünk, Európa hajója éppen megfeneklett. Véget ért az európai népek megkérdőjelezhetetlen szellemi és technikai fölénye.

Az avatási ünnepségen Orbán Viktor arról beszélt, hogy ez az emlékhely összekapcsol bennünket. Hangsúlyozta, hogy közös örökösei vagyunk mindannak, amit őseink a Kárpát-medencében felépítettek. Ez az örökség minden magyaré, bárhol is éljen a világban. Legyünk rá büszkék és tegyük hozzá a magunkét! – hangsúlyozta.

“Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

magyarnemzet.hu

Ezen a napon vesznek végső búcsút a hős szívbeteg lánytól

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Nagyon keveset látom, szinte alig beszélünk" - sírva vallott házassági válságáról a TV2 sztárja

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát