INSIDER

Orbán Viktor: ezért kezdeményez népszavazást a kormány

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, mire akarja Brüsszel kényszeríteni az országunkat.
  • Szerző: ripost

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

A miniszterelnök részletesen kifejtette a napokban bejelentett népszavazás okát és elmondta: meg kell védenünk a gyermekeinket.

„Azért van szükség a népszavazásra, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot. Azt követelik tőlünk, változtassuk meg a magyar gyermekvédelmi szabályokat, a törvényt. Ha Brüsszel nem támad meg minket, nem lenne népszavazás. Óriási nyomás alá helyeznek minket, zsarolnak, fenyegetőznek, késleltetik a pénzek folyósítását. Küzdeni kell. Nehéz hónapok előtt állunk, szükség van minden magyar ember támogatására, különben ezt a csatát nem tudjuk megnyerni” – mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Felidézte, hogy a kötelező migráns-kvóták ráerőltetését is az ország népének segítségével akadályozták meg, így van már előttünk pozitív példa.

„Azt írták, be kell engednünk a szexuális nevelést célzó propagandát az iskolába. Vitatják a szülő jogát, hogy ő ismertethesse meg a gyermeket ezzel a bonyolult kérdéssel. A bizottság szerint vannak jogok az iskolákban, amelyek megelőzik a szülők jogát. Ez az egész nem a gyerekek neveléséről, hanem az európai eszmei szabadság kiterjesztéséről szól. Eljutottunk oda, hogy az igazi szabadság az, amikor az ember a nemétől is megszabadulhat.”

A felnőttek azt csinálnak egymással, amit akarnak, ezt Orbán Viktor is elismeri, de a gyerek nem tartozik ebbe a körbe. A gyerekekkel a felnőttek nem tehetnek meg akármit, a szülők dolga, hogy gondoskodjanak a gyermek egészséges fejlődéséről, az állam pedig segítse őket ebben.

„Engem nem érdekel, hogy a németek hogyan nevelik a gyermekeiket. Ismerem a tananyagokat, amiket alsós korban adnak a gyerekek kezébe, amiben a herceg a királyfit menti meg, és összeházasodnak. Lehet, hogy a németeknek ez jó, de én, mint magyar, követelem, hogy a szülő ismertethesse meg a gyereket azzal, hogy vannak királyfik, akiknek nem egyenes, hanem más irányultságuk van. Álljunk ki azért, hogy a magyar gyerekek nevelése a szülőkre tartozzon!”

A brüsszeli bürokraták azt gondolják, hogy az emberi történelem ugyanabba az irányba halad, ez egy liberális nyelvezetben jelenik most meg. Orbán Viktor elmondta, most világok harca zajlik.

Kifejtette: a magyar emberek lenézése azt állítani, hogy a kormány valamilyen témáról terelni akarja a figyelmet.

„Ezt a csatát meg fogjuk nyerni! Egy nálunk nagyobb erő, a brüsszeli bürokraták hadserege arra akar kényszeríteni minket, hogy megváltoztassuk a saját törvényeinket. Aki otthon marad és nem szavaz, rábízza a sorsunkat a többiekre, akik elmennek szavazni.”

A miniszterelnök reméli, hogy jövő januárban-februárban lebonyolódhat a népszavazás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?