INSIDER

Orbán Viktor: Remélem, a Jobbik fizetett a krumpliért, ha már a varrónőket nem fizették ki

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszolt a parlamentben.
  • Szerző: Ripost

A miniszterelnök hétfőn a képviselők azonnali kérdéseire válaszolt az Országgyűlésben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter (Jobbik) azt mondta a miniszterelnöknek, egyetlen kérdése van hozzá: „milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze?” A múlt vasárnapi borsodi időközi választáson ugyanis azt mondták neki a helyiek – folytatta a Jobbik frakcióvezetője -, hogy azért szavaznak a Fideszre, mert az egyetlen bevételi forrásuk a közmunka, és ha nem jó helyre húzzák az ikszet, a fideszes polgármester ezt is elveszi tőlük.

„Köszönjük a gratulációkat” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök válaszában, hozzátéve: „hallgatjuk önt, és nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk”. Sírni is volna ok – mondta -, mert ahogy Jakab Péter beszél a borsodi emberekről, több mint megalázó.

„Azért vesztették el a választást, mert önök így beszélnek a borsodi emberekről, és pontosan azt gondolják róluk, amit most ön itt elmondott” – jelentette ki, szánalmasnak, nevetségesnek minősítve a frakcióvezető szavait.

„Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp Fekete lovagja jut eszembe. Egyezzünk ki döntetlenben” – mondta a kormányfő.

Azonnali kérdések // Parliamentary Q&A

Közzétette: Orbán Viktor2020. október 19., hétfő

Jakab Péter viszonválaszában azt mondta, a miniszterelnök továbbra sem a nyugdíjakkal, a bérekkel, az egészségüggyel foglalkozik, hanem marad a gyűlölködés, a hazudozás. „Mi, ellenzékiek a hazugságra igazsággal válaszolunk, a gyűlöletre összefogással, a megosztásra egységgel” – fogalmazott, ellenzéki összefogást ígérve mind a 106 országgyűlési választókörzetben.

Szavait úgy zárta, véget fognak vetni a „krumplikirályságnak”. Ezután elindult Orbán Viktor felé egy zsák krumplival – mondván, hogy a borsodiak ezt küldik neki -, de több kormánypárti képviselő, mások mellett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Balla György, a kormánypárt frakcióigazgatója igyekezett útját állni.

Jakab István levezető elnök figyelmeztette a Jobbik frakcióvezetőjét, és jelezte, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy fogalmazott:

„remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni”.

A miniszterelnök biztosította Szerencs választókörzetének összes lakóját, hogy ezután is számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, és mindent megtesznek a térség felemeléséért. Végül azt mondta a Jobbiknak:

„önök azt mondták, remélik, méltósággal veszítjük majd el a kétharmadot. Nem veszítettük el, azt viszont látom, hogy önök két dolgot nem tudnak, nyerni meg veszíteni”.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?