INSIDER

Orbán Viktor szerint Brüsszel nyíltan támogatja a terroristákat

"Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke, és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog" - mondta Orbán Viktor a parlamentben.
  • Szerző: Ripost

A miniszterelnök a napirend előtti felszólalásban többek között a rekordszámú kitöltött nemzeti konzultációs kérdőív eredményeit értékelte ki.

 

A konzultáció révén kialakított egyetértési pontok lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessenek. A válaszokból újfent kiderült, hogy

mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk.

Orbán Viktor elmondta, hogy a "többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon", az Európai Unió pedig nem Brüsszel.

Mint mondta, Brüsszel többször is bebizonyította, hogy nyíltan a terroristák pártján áll - többek között az is ezt mutatja, hogy meg akarják nyitni a határokat a migránsok előtt, erőszakosan akarják betelepíteni őket a tagállamokba. Ezt azonban a miniszterelnök meg fogja akadályozni.

Azt is abszurdnak nevezte, hogy Brüsszelben ma egy "emberek millióit nyomorba döntő pénzügyi spekuláns" szabja meg, "merre van az előre". Európai vezetők "hajbókolnak" Soros György előtt, aki megmondja, mit kell tennie Európának.

Beszédét azzal zárta, hogy a nemzeti konzultáció a legjobb ütemben történt, és

a legalkalmasabb pillanatban ütötte le azokat a jelzőkarókat, amelyek között Magyarországnak haladnia kell és lehet az előttünk álló vitákban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?