INSIDER

Óriási fordulat a csányi ovisok ügyében, kiderült a mászókabaleset oka

Egy óvónő sem vigyázott az udvaron arra a három gyerekre, akik alatt felborult az elkorhadt mászóka Csányon – tudta meg a Ripost. Egy 6 éves kislány meghalt, és csoda, hogy a két megsérült kisfiú túlélte: az egyikük fejét is eltalálta a mászóka, őt agyrázkódás gyanújával vitték kórházba.

Hogy lehet, hogy senki nem vigyázott az udvaron játszó gyerekekre óvodaidőben? Ezen dühöng most egész Csány a szörnyű mászókatragédia után, a hevesi falu igazságot követel. Egy 6 éves kislány meghalt, két fiú játszótársa megsérült, amikor leszakadt egy mászóka csütörtök délután.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

Könyörgött, hogy oviba mehessen – ez lett a végzete

- Semmi mást nem szerettek volna, csak játszani, de rájuk borult a 80 kilós mászóka

– kezdte lapunknak Radics Béla, a 6 éves Mercédesz édesapja.

– A baleset reggelén sírva könyörgött, hogy mehessen oviba, mert a vérvételre induló anyja vitte volna magával. Nekem furcsa érzésem volt, de mégis elengedtem… Életem végéig bánni fogom – mondja a megtört apa.

Fotó: Sulyok László

- A feleségemet azzal hívták fel, hogy: „Történt egy kis baj”, de hiába kérdezte, senki sem mondott többet. Amikor odaért, akkor látta meg a mentősöket, hogy éppen próbálják újraéleszteni a kis Mercit. Teljesen kiborult, de nem engedték közel őt sem. A feleségem azonnal hívott, én pedig rohantam az ovihoz. Annyit láttam csak, hogy a kis arca csupa vér volt…

Fotó: Sulyok László

Senki sem vigyázott a gyerekekre az udvaron

A beszélt az egyik édesanyával, akinek a kisfia szintén az udvaron volt a baleset idején.

- Senki sem volt kint velük a dajkák közül!

– kezdte kiabálva a nő.

Fotó: Sulyok László

– A fiam szerint bevett szokás, hogy kiengedik őket az udvarra, majd ők beülnek egy irodába beszélgetni. A gyerekek megtízóraiztak, majd kimentek játszani az udvarra. Merci és a két fiú felmászott a mászóka legtetejére, ami megbillent.

 

„Merci egyet felsírt, majd elaludt”

- Mind a hárman eldőltek a nagy fa szerkezettel. A fiam azt mondta, „Merci egyet felsírt, majd elaludt”. A füléből és az orrából is dőlt a vér. A gyereknek később elmondtam, hogy Merci meghalt, de ő nem hiszi el… Az egyik fiúnak szilánkosra tört a karja, a másik pedig az arcára esett, agyrázkódása lett – meséli az asszony.

A mentők az közölték lapunkkal: a kislány olyan súlyosan megsérült, hogy sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni az életét. „Még két gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők ellátást követően kórházba szállították” – fogalmazott lapunknak az Országos Mentőszolgálat sajtósa.

Nem hívták fel az oviból a sérült gyerekek szüleit

A szörnyű tragédiáról a két sérült kisfiú szülei csak a szóbeszédből értesültek a faluból. Lapunknak az egyik anyuka felháborodva mesélte: a dajka nyugodtan hazaengedte volna gyermekét, pedig annak fejéből ömlött a vér.

– Az én 4 éves kisfiam, Balázs volt az egyik, aki játszott a mászókán Mercivel

– kezdte lapunknak Melinda.

Engem senki sem értesített a dajkák közül, így nyugodtan mentem a fiamért. Aztán útközben a faluban mesélték, hogy az egyik kislányra ráesett a mászóka és nagy a baj, ezért rohanni kezdtem. Az első kérdésem az volt a dajkához, hogy az én fiam is megsérült-e, de ő csak annyit mondott: „Nem, semmi baja”, majd közölte, hogy nyugodtan elhozhatom. Amikor megláttam a fiamat, majdnem megállt a szívem! Balázs arcán fel volt szakadva a bőr és lilán be volt dagadva a szeménél, a feje búbja pedig véres volt… Sokkos állapotban volt, semmit sem tudott elmondani. Rohantunk a kórházba. Balázst CT-re vitték, röntgent csináltak rajta és kiderült: agyrázkódása van. Csak a szerencsén múlt, hogy az én fiam nem veszett oda – zárta az anya.

Fotó: Sulyok László

Bezárták az óvodát

A megkereste az érintett óvodát, hogy magyarázzák meg a történteket.

Ha kíváncsi vagy, hogy mit mondott az óvoda képviselője, miért kellett rendkívüli intézkedéseket bevezetni a helyi általános iskolában és hogy mit mondott a szakértő, ki lehet a felelős a gyermek halála miatt, akkor keresd a szombati napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?