INSIDER

Óriási tűz pusztít Vásárhelyen, nyolc városból mentek oltani!

Lángra kapott Hódmezővásárhelyen egy hatalmas istálló az Aranyág kertben, nyolc város mintegy 50 tűzoltója vonult a helyszínre. Közben 240 disznó elpusztult.
  • Szerző: Ripost

Az egységek fél 8-ra körülhatárolták a tüzet Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben, ahol egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló, valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó kapott lángra. A tűzoltók megmentettek a tűztől egy tejházat, egy gabonatárolót, egy szénatárolót és egy istállót. A rajok tizenhat vízsugárral oltják a lángokat – írja a Promenad24.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyolc településről érkeztek tűzoltók Fotó: Promenad24.hu

Molnár Krisztina, a katasztrófavédelem megyei szóvivője a portálnak elmondta:

„8 város mintegy 50 tűzoltója kezdte meg az oltást vagy vett részt a mentésben. A telephelyen istállóiban mintegy 270 sertést tartottak, közül csak 30 maradt életben. A tűzoltók több mint 30 szarvasmarhát is kimenekítettek a lángokból, és megakadályozták hogy a tűz további épületekre is átterjedjen. Az anyagi kár ennek ellenére óriási, a mentési munkálatok 20 óra előtt még zajlottak.”

Több mint 200 sertés elpusztult a tűzben Fotó: Promenad24.hu

Még több képet a tűzről IDE kattintva lehet megnézni!

A portál azt is felidézi: az érintett gazdaságban pár évvel ezelőtt szintén hasonló tragédia történt. 2015 április elején egy ötven méter hosszú, tíz méter széles marhaistálló gyulladt itt ki. Akkor 6 tűzoltóegység vonult a helyszínre. Akkor az ott tartott 80 szarvasmarhából 40 pusztult el…

 

És ezeket olvastad már?