INSIDER

Óriási változás jön az időjárásban: lesz okunk az örömre

A szürkeséget napfény váltja: száraz időszak jön sok napsütéssel, hajnali ködfoltokkal. .
  • Szerző: Ripost

Vasárnap már több lesz a napsütés: az ország nagy részén szakadozik, csökken a felhőzet, és változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor. Az északkeleti, keleti tájakon azonban délelőtt még borult idő várható elszórtan gyenge esővel, szitálással, majd a nap második felében már arrafelé is szakadozni kezd a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, délnyugaton, délen lesz enyhébb az idő. Késő estére általában 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, változóan felhős-napos időre készülhetünk. Többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Kedden is sok napsütés várható: jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül, de a Dunától keletre az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet tartósabban is megmaradhat. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, sőt a nyugati megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Szerdától melegszik az idő, délen, délnyugaton ezen a napon már elérhetjük a 20-21 fokot. Döntően fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de az északi megyékben rétegfelhőzettel borított területek is lehetnek. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél megerősödik, sőt délnyugaton viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul – írja a met.hu.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?