INSIDER

Országos havazás: fennakadás a reptéren, háromórás késés a vasútnál

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közleménye szerint hétfőn késésekre kell számítani az időjárás miatt. Közben a vonatok is jelentős késésekkel közlekednek, van, ahol három órával nőtt a menetidő.
  • Szerző: Ripost

A hétfői ónos eső és a kötelező repülőgép jégtelenítés miatt a kiszolgálás a szokásosnál lassabb a budapesti repülőtéren, ezért késések várhatók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A reptér Facebook oldalán arra kérte az utasokat, hogy figyeljék a Budapest Airport honlapját, a mobil applikációt vagy a terminálon található monitorokat, és szükség esetén lépjenek kapcsolatba légitársaságukkal.

A MÁV tájékoztatása szerint pedig a Budapest–Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. A közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodik meg a vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt. Az időjárás miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A fóti állomáson akadozik a vonatok fogadása és indítása. A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 160-180 perces a késés a délelőtti órákban.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 30-40 perces késések vannak. A budapesti és környéki állomásokon a vasúttársaság hókészenlétet rendelt el, biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához.

A Dunakeszi és Göd között Nyugati pályaudvarról Szob felé közlekedő Báthory EuroCity vonat pedig egy vasúti átjárónál összeütközött egy személygépkocsival. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. Senki nem sérült meg. A helyszínelés ideje alatt egyelőre mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől. A Budapest–Vác–Szob vonalon megnövekszik a vonatok menetideje.

És ezeket olvastad már?