INSIDER

Gőzerővel zajlik az oltás országszerte-nem állunk meg

Az oltópontokon és a kórházakban is oltanak egész hétvégén. Az ötmilliós álomhatár átlépése után sem állunk meg.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Átléptük az ötmilliós álomhatárt, de nem állunk meg, gőzerővel zajlik az oltás a hétvégén is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képeken, hogy hatalmas siker az oltási program: Nyíregyházától Salgótarjánig továbbra is ellepik az oltópontokat az emberek.

gőzerővel zajlik az oltás

MTI/Balázs Attila

Losonczy János szülész-nőgyógyász főorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán.

gőzerővel zajlik az oltás

MTI/Balázs Attila

Losonczy János szülész-nőgyógyász főorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán.

gőzerővel zajlik az oltás

MTI/Balázs Attila

Az asszisztens átadja egy férfinak az oltási igazolást, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán.

gőzerővel zajlik az oltás

MTI/Balázs Attila

Az oltásokat az asszisztens készíti elő.

gőzerővel zajlik az oltás

MTI/Komka Péter

Egy férfi megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. május 30-án.

MTI/Komka Péter

Előkészítik oltáshoz a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. május 30-án.

gőzerővel zajlik az oltás

MTI/Komka Péter

Egy nő megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján.

gőzerővel zajlik az oltás

Megmérik egy férfi testhőmérsékletét az oltás előtt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. május 30-án.

Az 5 millió beoltott elérésnek köszönhetően életben lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata.

A beoltottak száma 5 137 031 fő, közülük 3 582 547 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavirus.gov.hu. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. A regisztráltak száma 5 millió 214 ezer fő és 90%-uk már meg is kapta az oltást. Az oltást még nem vevő félmillió regisztráltat SMS-ben is kérik, hogy vegyék fel az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 137 031 fő, közülük 3 582 547 fő már a második oltását is megkapta. 350 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 382 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 19 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 728 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 696 029 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 78 625 főre csökkent. 965 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. A regisztráltak száma 5 millió 214 ezer fő és 90%-uk már meg is kapta az oltást. Az oltást még nem vevő félmillió regisztráltat SMS-ben is kérjük arra, hogy vegyék fel az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A május 30-i gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt.

Jelenleg Pfizer, Sinopharm, korlátozott mennyiségben még Szputnyik és egyes oltópontokon Moderna oltás is foglalható.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A kulturális eseményeket – a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható. Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/uj-szabalyok-jonnek-5-millio-beoltott-utan

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?