INSIDER

Összeomlott a magyar díjugrató, mikor meglátta az autójára akadt holttestet

P. Szabolcs Ásványrárón gázolt el egy helyi férfit, de a balesetről nem ő tehet, hiszen az áldozat sötétben feküdt az úton.
  • Szerző: Ripost

Mécsesek állnak a Győr-Moson-Sopron megyei község, Ásványráró főutcájának egyik szakaszán. Itt ütötték el a napokban a 46 éves V. Józsefet, aki gyakorlatilag láthatatlanul feküdt az út közepén, hiszen a szakadó eső és a sötétség miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok, a férfi pedig semmiféle fényvisszaverőt nem viselt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A hazafelé tartó P. Szabolcsnak esélye sem volt arra, hogy észlelje falubelijét. A Mercedesével lószállítót vontató díjugrató egy kis döccenést érzett, és csak pár száz méterrel később jött rá, hogy gázolt.

V. Józsefet mindenki jól ismerte a községben. „Szeretetreméltó ember volt, még most is ráz minket a hideg, ha arra a helyre nézünk” – mesélte a Borsnak a férfi egyik barátja.

„Tény, hogy megitta a magáét, az egész falu csak a becenevén szólította. Dózis, így hívtuk. Esténként megvette itt a borát, bizonyosan így történt szerdán is, utána keveredhetett magatehetetlenül az úttestre” – mondta az áldozat egyik ismerőse. Aznap ráadásul heves esőzés volt a környéken.

„Szegény Szabolcs, nem tehet róla, az orráig sem lát ilyenkor az ember. Főleg, hogy sötét volt már, és Dózis az autóúton feküdt” – mondták a helybéliek. A lap információi szerint amikor P. Szabolcs észlelte a furcsa döccenést, kiszállt a Mercedesből, de nem vett észre semmit az autón, így továbbhajtott a következő boltig.

„Pár száz métert haladt, de nem tudta elfordítani a kormányt. Így megint félrehúzódott, és újra megnézte az autót. Csak akkor fedezte fel az alvázán fennakadt holttestet. Szegény Szabolcs, menten sokkot kapott” – tették hozzá az utcabeliek.

A lovas sportok világában díjugratóként ismert P. Szabolcs szülei nem messze élnek a baleset helyszínétől, ő maga pedig itt újítja fel a házát. Az áldozat és a gázoló családja jól ismerte egymást, alig egyutcányi távolságra laknak.

„Reggel tudtam meg, mi történt, este el sem merték mondani, még mindig nem fogtam fel” – mondta döbbenten V. Jó­zsef nagynénje, Mariann.

„Szegény unokaöcsémet néhány éve is szörnyű baleset érte, munka közben súlyosan megsérült, felvágta a kezét. Azután sosem jött már rendbe, sem mentálisan, sem fizikailag. Nem tudjuk, hogyan került az útra, várjuk a vizsgálatok eredményét” – tette hozzá könnyes szemmel Marika, aki határozottan állítja, nem haragszanak a gázolóra, aki az eset után valósággal összeomlott.

„Másnap reggel az édesapja sírva jött át, hogy bocsánatot kérjen, Szabolcs olyan rossz állapotban volt, hogy még nem tudott. De nem haragszunk rá” – hangsúlyozta ismét Marika.

Szabolcs a Borsnak el­mondta, hogy valóban még a trauma hatása alatt áll.

„Még mindig rossz lelki állapotban vagyok, az azonban megnyugtat, hogy tudom, ez egy kivédhetetlen baleset volt. Szerencsére lelkileg erős ember vagyok, és most annak is kell maradnom, mert mu­száj tovább haladnom ezek után is az életben” – mondta elszántan.

A rendőrség nyomoz az ügyben, szakértők bevonásával vizsgálják a történteket.

És ezeket olvastad már?