INSIDER

Összeroppant a kecskeméti kislányok édesanyja a tragédia után, ettől retteg

Az asszony azért próbálja tartani magát, mert még van hat gyermeke, de a kislányok halála óta egyre rosszabbul van.
  • Szerző: Ripost

Élete legpokolibb időszakát éli a kecskeméti Rozália, aki egy borzalmas vonatbalesetben egyetlen pillanat alatt vesztette el két kislányát. A gyászoló édesanya lelkileg egyre rosszabb állapotban van, a gyerekei temetésétől pedig egyenesen retteg. A 8 éves Niki és a 11 éves Szandra apai nagymamájukkal éppen az édesapjukhoz tartottak, amikor eddig tisztázatlan okokból az idős nő az autójával nem állt meg egy vasúti átjárónál, noha a jelzőlámpa az eddigi vizsgálatok szerint pirosat mutatott. Az autó abban a pillanatban ért a sínekre, amikor a száguldó InterCity is, így a tragédia elkerülhetetlen volt. A két kislány azonnal meghalt, a nagymama azonban túlélte az ütközést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kecskemét, 2020. február 16.
MTI/Donka Ferenc

„Rettentő rossz állapotban vagyok, amióta elvesztettem Nikit és Szandrát. Amikor megtudtam, mi történt velük, szerintem egy ideig fel sem fogtam. De a napok múlásával egyre jobban zuhantam bele a fájdalomba. Ahogy közeledik a temetés, úgy fogy az erőm. Persze, közben tudom, hogy tartani kell magamat, hiszen van még hat gyermekem, akiknek szükségük van rám. A temetéssel kapcsolatban senkinek nem kívánom, hogy a gyereke végső búcsúztatásához kelljen papírokat beszerezni vagy kiválasztani a koporsót” – mondta sírva a Blikknek az édesanya.

A gyerekek temetése március 3-án lesz.

„Még nem volt erőm a lányok nagymamájával beszélni, talán majd később erre is képes leszek. Engem még nem keresett meg” – tette hozzá a gyászoló édesanya.

Mivel a lányok szülei már nem éltek együtt, a gyerekek hétvégente látogatták az édesapjukat. A tragédia előtt is ott voltak. Vasárnap reggel a nagymama kedveskedni akart nekik, ezért hárman elmentek a kisboltba. Már hazafelé tartottak, amikor Erzsébet a sínekre hajtott.

Az édesapa nem érti, mi történhetett az édesanyjával a vasúti átjáró előtt. „Sokáig nem vezetett, nemrégiben azonban újra érvényesítette a jogosítványát. Körültekintő és megbízható volt a volánnál. A kocsi is rendben volt. Több barátom is jelezte, hogy abban a kereszteződésben a fénysorompó néha összevissza jelez. Nem tudom, akkor is ez történt-e. Az én két tüneményes kislányomat sajnos már semmi sem hozza vissza” – temette kezébe az arcát az apa.

És ezeket olvastad már?